Håndbold

Vred timeout blev vendepunktet, da Danmark slog Færøerne

Jesper Jensen måtte tale med alvorsord, da han tog timeout efter 41 minutter.

Danmark fik ganske vist en komfortabel sejr over Færøerne, da EM-kvalifikationen blev rundet af, men det var ikke uden problemer undervejs.

De danske storfavoritter havde umådeligt svært ved at skabe en afgørende føring - fejlene var ganske enkelt for mange. Efter 41 minutter tog Jesper Jensen en timeout, der skulle vise sig at blive vendepunktet. Her blev de skarpe gloser fundet frem.

- Det er bare sådan nogle fedtebevægelser!, lød det blandt andet rettet mod Louise Burgaard.

Pludselig blev 16-12 til 20-13, og så var det efterhånden til at se, hvorfor Danmark slutter kvalifikationen med lutter sejre, mens Færøerne ikke har hentet et eneste point.

Sejren endte med at lyde på 26-15, men landstræneren var ikke udelukkende i godt humør efter kampen af den grund.

- Jeg er ikke tilfreds med spillet, men jeg er super tilfreds med omgivelserne, hvor tilskuerne gav den gas og hyldede pigerne. Det har de fortjent. De sidste tolv måneder har de kun tabt én kamp.

- De var lidt nervøse og fik en dårlig oplevelse ud af det, fordi de brændte for mange chancer og stod lidt for langt fra hinanden i forsvaret, men det er første gang i lang tid, jeg har set os skyde lidt ved siden af pladen. Det er okay at have en enkelt halvsløj dag på et års tid, siger han.

Efter sejren over Færøerne har Danmark vundet seks ud af seks kampe i EM-kvalifikationsgruppen. Video: TV 2 SPORT

Problemfyldt start

Færøerne fik den bedste start og stod for kampens to første mål. Begge blev sat ind på straffekast bag Sandra Toft.

Danmark startede nervøst mod Færøerne, som smed to bolde i mål fra start. Video: TV 2 SPORT

Danmark var udfordret af en flok færøske spillere, der gik aggressivt til værks forsvarsmæssigt, selvom velkendte navne som Mie Højlund, Kristina Jørgensen og Mette Tranborg begyndte på banen. Under kommenteringen forsøgte TV 2 SPORTS håndboldekspert Peter Bruun at se positivt på den del.

- Det er et forsvar, som forsøger at tage noget af tempoet ud af det danske angrebsspil. Og det er allerede lykkes, så det er god træning, lød det.

Færøerne kom også foran med 4-2, men så begyndte det danske hold at finde løsninger offensivt. Efter små ti minutter var føringen skiftet, og Danmark kom foran med 5-4 på en scoring af Kristina Jørgensen i tomt mål.

Nye udfordringer

Så nåede man lige at tro, de danske storfavoritter havde vundet kontrollen, men Annika Fridheim ville det anderledes. Målvogteren hev flere flotte redninger op af hatten.

Friedheim i det færøske mål viste flotte redninger mod Danmark. Video: TV 2 SPORT

Kombineret med sløsede danske afslutninger holdt det Færøerne inde i kampen. Jesper Jensen skiftede ligeledes flittigt ud, og det gjorde det heller ikke nemmere for Danmark at finde rytmen.

Miniputten var blot bagud med 12-9 ved pausen.

Flere udskiftninger

Annika Fridheim fik sin imponerende kamp ødelagt kort inde i anden halvleg. Michala Møller ramte ved et uheld målvogteren i hovedet, og Fridheim måtte tage plads på bænken lettere groggy.

Så ville kynikeren nok sige, at Danmark fik lettere betingelser - det blev bare ikke udnyttet. De danske spillere blev ved med at lave ukarakteristiske fejl, og Færøerne var med efter 40 minutter, hvor den danske føring blot var på fire mål.

- Danmark har spillet en masse gode landskampe, men i dag mangler der altså koncentration, udbrød Peter Bruun.

Det ukoncentrerede spil gik ud over stemningen i Arena Næstved, der ellers var klædt fint på til fest.

En vred timeout

Efter 41 minutter tog Jesper Jensen konsekvensen - han havde ganske enkelt set nok. Med skarphed i stemmen fik han leveret flere budskaber, der ikke var til at tage fejl af.

Og det virkede.

Den danske landstræner Jesper Jensen havde fundet en klar tone frem, da danskerne gik til time-out efter 41 minutter. Video: TV 2 SPORT

Stille og roligt trak Danmark fra, og pludselig var der ikke længere tvivl om, hvem der vandt bronze til VM i december, og hvem der slet ikke var med. Ud af det blå lød føringen på 20-13.

Mod slutminutterne kom Annika Fridheim på banen igen, og hun nåede at tage et straffekast for Færøerne. Ikke desto mindre fik de danske spillere pyntet så meget på resultatet, at det i sidste ende pænt ud - selvom det i realiteten langt fra var kønt i store dele af kampen.