Håndbold

De danske håndboldhaller er blevet til diskoteker

TV 2 SPORT bringer hver mandag en klumme om de seneste begivenheder i håndboldens verden.

Musikken har overtaget de danske håndboldhaller.

De 40x20 håndboldmeter er blevet til diskoteker, hvor musikken drøner uhæmmet og umotiveret ud, mens spillet er i fuld gang. Det gør det svært at være tilskuer. Det ødelægger og overdøver tilskuerne. For hvem gider heppe, når det ikke kan høres?

Jeg husker stadig med glæde tilbage på utallige søndage i Virumhallerne, hvor mine helte med Hans Henrik Hattesen i spidsen henrykkede mine kammerater og mig. Der var en fantastisk stemning. Vi klappede, piftede, sang, råbte og skreg i håb om sejr til vores hold. Jeg var helt udmattet efter sådan en kamp. Men hvor var det fedt at få lov at føle, at man gjorde en forskel.

Da jeg blev ældre og kom på Virums førstehold, fik jeg selv lov at mærke publikums begejstring. Det var en ubeskrivelig følelse, der løftede mit spil. Jeg ville ønske, at alle mennesker fik lov at mærke den følelse.

Klubberne er nødt til at reagere

Nu sidder jeg bag mikrofonen og nyder vidunderlige håndboldkampe, men jeg er bekymret over den stigende brug af musik i hallerne rundt omkring i Danmark. Jeg er ikke til koncert eller på diskotek. Jeg er til håndbold, og jeg elsker den stemning, som tilskuerne skaber.

Klubberne er nødt til at reagere og få styr på de musikelskende DJ's, der efterhånden er blevet midtpunkt for enhver håndboldkamp

Men det er ikke let at være tilskuere til håndbold længere. Musikken har taget overhånd. I alle spilafbrydelser drøner diverse hits ud af højtalerne.

Jeg er med på, at det kan være med til at skabe stemning. Men det duer ikke, at musikken fortsætter, efter at dommerne har sat spillet i gang igen. For mig ødelægger det den gode stemning, som tilskuerne er med til at skabe.

Klubberne er nødt til at reagere og få styr på de musikelskende DJ's, der efterhånden er blevet midtpunkt for enhver håndboldkamp.

I begyndelsen af marts var jeg i Rumænien for at kommentere kvindelandsholdets EM-kvalifikationskamp. Der var ikke musik fra højttalerne under spillet, men derimod et helt vildt entusiastisk publikum, der bakkede deres hold op - også selv om de fik en røvfuld af Danmark. Det gjorde de med et par stortrommer, der skabte liv og fik hele hallen til at koge.

I flere danske klubber er der også fangrupper, der er med til at skabe en fantastisk stemning. Men kære klubber, giv dem bedre betingelser for at skabe den gode stemning. Få reguleret musikken, så den ikke fortsætter, mens spillet er i gang. Så det igen kan blive håndbolden, tilskuerne og stemningen, der er i centrum.

Ugens notabene

Det danske kvindelandshold kan se tilbage på en imponerende landsholdssæson: 17 sejre i 18 kampe er det blevet til. Med kun et enkelt knebent nederlag til Frankrig i VM-semifinalen.

EM-kvalifikationen sluttede i sidste uge med endnu to store sejre. Den første sejr var en magtdemonstration, hvor et dansk landshold sprudlede og spillede rigtig god håndbold mod Østrig. Den anden sejr, i en propfyldt Næstved Arena, var derimod ikke noget at skrive hjem om. Men det lever jeg med, for det tager ikke noget fra den meget positive udvikling, holdet er inde i.

Danmarks forsvar med de dygtige målvogtere er fundamentet og holdets store styrke. Kontraspillet udvikler sig hele tiden, og specielt anden-fasen med Line Haugsted som omdrejningspunkt har været godt.

Men dér, hvor holdet har imponeret mig mest, er i det stationære angrebsspil. Holdet har fundet en god rytme mellem krydsspil og iscenesættelse af duelspillere som Mie Højlund og Anne Mette Hansen.

De tekniske fejl er blevet barberet ned til et minimum. Det har gjort Danmark til det mest scorende hold af alle i hele EM-kvalifikationen. 197 mål i de seks kampe. Det lover godt frem mod den næste store opgave: EM i november.

På torsdag trækkes der lod om EM-puljerne. Med det niveau, som Danmark har vist indtil videre, frygter jeg ikke mange af de andre nationer.