Håndbold

Gudmundsson rasede - nu åbner Danmark for mulig håndsrækning

Gudmundur Gudmundsson rasede over, at Island ikke har en officiel nationalarena. DHF er generelt positive over for at hjælpe de nordiske lande.

Den islandske landstræner gjorde ikke meget for at skjule sin utilfredshed.

Gudmundur Gudmundsson var i det røde felt for knap to uger siden, selvom Island netop havde sikret sig en plads ved VM næste år. Den 61-årige træners vrede havde rod i det faktum, at Islands håndboldherrer måtte spille VM-kvalifikationskampen mod Polen i en lille arena med plads til blot 1500 tilskuere, selvom de, ifølge Gudmundsson, kunne have solgt mindst 6000 billetter til opgøret.

Hvad er der galt med det her land?

Gudmundur Gudmundsson

Det islandske medie Visir.is har undersøgt, om fremtidige islandske landskampe kunne spilles i Danmark.

Formand i Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen, besvarede henvendelsen, men ville ikke kommentere yderligere på sagen, når der ikke var en konkret henvendelse fra det islandske håndboldforbund.

- Men generelt er vi altid positive over for at støtte for søsterorganisationer i de nordiske lande bedst muligt. Og vi ved, at det er gensidigt, siger Morten Stig Christensen.

Alle billetter var blevet revet væk flere uger før kampen.

Har fået dispensation af EHF

Da Island ikke har en fast hjemmebane, måtte håndboldforbundet leje sig ind hos klubben Haukur og spille i Ásvellir-hallen i Hafnarfjörður. Og det gjorde landstræneren rasende.

- Hvad er der galt med det her land?

- Det er utroligt mærkeligt for håndboldspillerne, at der ikke findes en nationalarena, der er kvalificeret til at huse sådan en kamp, sagde Gudmundur Gudmundsson.

Visir.is skriver, at Island i årevis har haft dispensation fra det europæiske håndboldforbund, EHF, til at spille landskampe i Island, selvom der ikke er en hal, der kan opfylde de internationale krav.

Derfor var mændene også tvunget til at spille hjemmekampe i Danmark i forbindelse med kvalifikationen til EM i 2020.

Gudmundur Gudmundsson var landstræner for Danmark fra 2014-2017, og han har siden 2018 været landstræner for hjemlandet.

I sommeren 2022 vender han retur til Danmark, hvor han skal være cheftræner for Fredericia Håndbold i herreligaen. Han fortsætter dog sideløbende som Islands landstræner.