Viborg tromler over NFH og booker semifinaleplads

Med en sejr på 28-22 over Nykøbing Falster er Viborg HK klar til at møde Team Esbjerg i DM-semifinalerne.

Selv om der mangler en enkelt spillerunde i kvindeligaens slutspilsgrupper, er alle fire semifinalister nu fundet.

Onsdag aften snuppede Viborg HK en sikker sejr hjemme over Nykøbing Falster i et opgør, der stort set var en direkte duel om en semifinaleplads. Viborg vandt fortjent med 28-22 efter at have ført med fem mål ved pausen.

Landsholdsspilleren Kristina Jørgensen var i hopla for hjemmeholdet, og den høje bagspiller blev noteret for 12 mål.

I semifinalen venter et opgør mod Team Esbjerg, der onsdag sikrede sejren i den anden slutspilsgruppe ved hjemme at slå Horsens med 34-27. Den anden semifinaleserie bliver en duel mellem Odense og Herning-Ikast.

Stort gåpåmod var ikke nok for NFH

I Viborg var falstringerne mødt op med stort gåpåmod, og i begyndelsen af opgøret så der ud til at være mest bid i gæsternes spil. Holdet var tvunget til at vinde i Viborg, og det kunne ses på indstillingen, om end det langtfra rakte til point.

Midtvejs i halvlegen fik Viborg dog en lille overhånd på måltavlen ved at straffe udeholdets fejl hårdt, og den tendens fortsatte halvlegen ud.

Med fire mål i træk i halvlegens sidste fire minutter sørgede de grønblusede for en komfortabel pauseføring på 16-11.

Anden halvleg var jævnbyrdig, men det kunne udeholdet ikke bruge til alverden. Det lykkedes nemlig aldrig for alvor at komme i gang med at barbere Viborgs forspring ned, og derfor mistede kampen en smule nerve i slutfasen.

I toppen af samme slutspilsgruppe understregede Odense Håndbold sin suverænitet ved at vinde 30-24 hjemme over København Håndbold.

Fynboerne står noteret for lutter sejre i slutspillet og har vundet gruppen. Derfor står der intet på spil, når Odense og Viborg mødes i gruppens sidste spillerunde.