Nyegaard-kommentar fik Haugsted til at rynke brynene

Line Haugsted var ikke tilfreds, da Bent Nyegaard vurderede Viborg HK's chancer mod Team Esbjerg i semifinalerne.

Onsdag aften sikrede Viborg HK sig en plads i denne sæsons semifinaler i kvindernes håndboldliga med en sejr på 28-22 over Nykøbing Falster Håndboldklub.

Og her skal midtjyderne møde Team Esbjerg, som TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard efter onsdagens kamp valgte at vurdere som relativt klare favoritter.

Men midt i et svar om de to Viborg-profiler, Line Haugsted og Kristina Jørgensen, der begge forlader klubben efter denne sæson, tog samtalen en drejning.

- Semifinalerne definerer lidt af, hvad Haugsted og Jørgensen blev til i Viborg, for laver de den helt store overraskelse og kommer i DM-finalen, så er det en helt anden historie, sagde Bent Nyegaard

Herefter brød Line Haugsted ind, der stod lige ved siden af i TV 2 SPORTs studie.

- Den store overraskelse?

- Ja, det vil jeg kalde det. Det vil du ikke kalde det?, svarede Nyegaard.

- Vi har haft et rimelig godt tag på Esbjerg, sagde Line Haugsted med et smil og et træk på skulderen.

Med en sejr på 28-22 over Nykøbing Falster er Viborg HK klar til at møde Team Esbjerg i DM-semifinalerne. Video: TV 2 Sport

Ville vælge Team Esbjerg

Når Bent Nyegaard umiddelbart kategoriserer Team Esbjerg som favorit i semifinalen mod Viborg HK, så er det naturligvis ikke ubegrundet, og man kan sådan set bare kigge på de to holds resultater over de seneste sæsoner. Team Esbjerg vandt guld i 2019 og 2020 og blev nummer fire i sidste sæson. I denne sæson sluttede Team Esbjerg på andenpladsen i grundspillet, mens Viborg blev nummer fire.

Men - for der er et men. I denne sæson har Viborg faktisk haft overhånden mod netop Team Esbjerg. De grønne har slået vestjyderne to ud af to gange i grundspillet med henholdsvis 34-30 og 36-29, og det er netop dér, at Line Haugsted finder sin kække optimisme inden semifinalerne.

- De har ligget ret godt til os i år i modsætning til Odense og Herning, sagde Line Haugsted i onsdagens nedtakt, hvor hun fik et skarpt opfølgende spørgsmål:

Står du i virkeligheden og siger, at hvis du kunne vælge mellem Team Esbjerg og Herning-Ikast, så havde du stadig taget Team Esbjerg?

- Øh ja, lige nu. Team Esbjerg er jo sindssygt dygtige og har klassespillere på alle positioner, og vi skal virkelig præstere maksimalt for at slå dem, men ja, jeg havde nok valgt Team Esbjerg.

Én udlægning, som Bent Nyegaard bifalder med et glimt i øjet.

- Du skal jo vide, at det, du siger her, kan man spille igen. Du siger, I ville vælge Team Esbjerg, og det er et frisk bud, sagde Bent Nyegaard.

Den første ud af to semifinaler mellem Esbjerg og Viborg spilles onsdag 11. maj. I den anden semifinale mødes Odense Håndbold og Herning-Ikast Håndbold.