Håndbold

Opløftende nyt efter grim hovedskade

Herning-Ikasts cheftræner fortæller, at Simone Petersen efter omstændighederne har det godt efter den hovedskade, der ramte hende onsdag aften.

Det så grimt ud, da Simone Petersen efter bare tre minutter af Herning-Ikasts slutspilskamp mod Silkeborg-Voel onsdag aften måtte forlade banen og gå i omklædningsrummet.

Hun havde fået en enorm bule i panden efter et sammenstød med Helene Kindbergs albue.

Men pludselig kom Herning-Ikast-profilen tilbage på banen. Nu med forbinding om hovedet.

Havde vi været urolige, så havde vi ikke sat Simone på banen

Kasper Christensen

Simone Petersen endte med at spille en stor kamp og blev kåret som kampens spiller. Og klubbens cheftræner Kasper Christensen fortæller, at Petersen efter kampen var i fin forfatning på trods af den voldsomme bule i panden.

- Hun spiste med os efter kampen. Hun virkede ved godt mod, men havde selvfølgelig ondt i knolden, siger han til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Hun havde det okay efter omstændighederne, da hun lige var faldet ned. Der var ikke behov for at komme på skadestuen, og der var blevet konfereret med en læge. Og på den måde var man ikke bange for bulen.

Simone Petersen scorede to mål i kampen og var medvirkende til en storsejr på 31-21, der sikrede Herning-Ikast en plads i DM-semifinalerne.

Fulgte klar protokol

Seere og tilskuere kunne måske undre sig over, at Simone Petersen kom tilbage i aktion på håndboldbanen efter dét, der åbenlyst var en grim og smertefuld hovedskade. Men efter tyve minutter i omklædningsrummet var hun altså tilbage - nu med forbinding om hovedet.

Cheftræneren understreger, at HIH-profilen blev grundigt undersøgt for en eventuel hjernerystelse, inden hun kom tilbage.

- Vi gjorde det, som vi altid gør i de der situationer. Det er vores sundhedsstab, der står for det. Og havde vi været urolige, så havde vi ikke sat Simone på banen. Jeg navigerer ud fra den melding, jeg får fra mit sundhedspersonale, om vedkommende kan spille eller ej, siger Kasper Christensen.

Simone Petersen kom ind igen og gjorde en forskel for hjemmeholdet. Så stor en forskel, at hun faktisk blev kåret som kampens spiller efter kampen.

Og her kunne hjemmepublikum se en rørt og tårevædet Simone Petersen modtage blomster.

- Simone er en utrolig dedikeret idrætsudøver, og hun er også meget følelsesladet forstået på den måde, at hun er en af de mest seriøse håndboldspillere, jeg har arbejdet med. Hun vil så gerne, og jeg er slet ikke i tvivl om, at den kamp betød så meget for Simone, siger Kasper Christensen.

- Jeg tror bare, det var følelserne, der overvældede hende lidt.

I semifinalerne i kvindernes håndboldliga skal Simone Petersen og Herning-Ikast møde Odense Håndbold.

Herning-Ikast slog Silkeborg-Voel med de overbevisende cifre 31-21. Video: TV 2 SPORT