Håndbold

Aalborg taber for første gang i år

En scoringspause på fem minutter blev dyr for Aalborg Håndbold, der lørdag eftermiddag tabte til Skjern.

Så gik den ikke længere: Efter 19 sejre på stribe har Aalborg Håndbold nu også prøvet at tabe en håndboldkamp i 2022.

- Jeg er ked af, vi spillede en dårlig kamp. Nu skal vi videre, konstaterer Henrik Møllgaard kort efter kampen.

Lørdag lykkedes det Skjern Håndbold at vinde hele 36-29 - primært fordi vestjyderne formåede at holde gæsterne fra at score i hele den afsluttende fase.

- Det bar fantastisk. Det er lang tid siden, jeg har vundet over Aalborg, siger Skjerns Eivind Tangen til TV 2 SPORT.

- Vi spillede en god kamp. Vi har ramt en god form, og som vi spiller lige nu, kan vi slå alle, tilføjer han.

Med sejren rykker Skjern Håndbold forbi Aalborg i slutspillets gruppe B. Med sejren er Skjern også kun ét point fra en plads i semifinalerne.

- Nu har vi tre kampe til at få det ene point. Det synes jeg bestemt er muligt, siger Skjerns træner Mathias Madsen.

Tæt start

Aalborg indledte bedst lørdag, men så kom hjemmeholdet op i gear. På intet tidspunkt i første halvleg var de to hold dog adskilt af mere end to mål.

Skjern kunne altså gå til pause med en lille fordel, og i anden halvleg begyndte det at se godt ud. Efter ti minutter gjorde Lasse Mikkelsen det til 23-19.

Aalborg fik kæmpet sig tilbage og kom flere gange på minus ét mål, men da det gjaldt, manglede den sidste skarphed for den ellers normalt velsmurte nordjyske håndboldmaskine. Faktisk scorede Aalborg ikke i de sidste fem minutter.

Til sidst måtte Aalborg give fortabt. Skjern var effektiv, og da Eivind Tangen scorede til 33-29 med tre et halvt minut igen, var det svært at forestille sig andre udfald end en hjemmesejr.

Til sidst endte det altså også med at blive til en mindre lussing til Henrik Møllgaard og holdkammeraterne, der kunne have spillet sig i semifinalen.

- Vi kan stadig selv afgøre det - også om vi skal blive nummer et i gruppen. Men det havde været rart at få cementeret den semifinaleplads, erkender Aalborgs træner Stefan Madsen.