Håndbold

Nu skal Team Esbjerg undgå "sensationelt" CL-exit

Team Esbjerg kan gå hele vejen i Champions League og samtidig lægge fundamentet for en æra med danske kvindehold i håndboldens fineste selskab.

Det dufter for alvor af Final 4 i Team Esbjerg.

Vel at mærke af karaten Champions League, efter vestjyderne slog rumænske CSM Bucuresti på udebane med 26-25 i den første kvartfinale søndag. Faktisk vil det være en gedigen overraskelse, hvis Team Esbjerg bliver slået ud i returopgøret på hjemmebane, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Jeg er overbevist om, at Team Esbjerg kommer i Final 4. Hvis det mislykkes på hjemmebane i Esbjerg, skal vi op i en skala, der hedder sensation.

- Det er et suverænt resultat og en rigtig flot præstation. Jeg havde Esbjerg som favorit før det her, men man skal altid have respekt for en hjemmebane i Rumænien, hvor man aldrig helt ved, hvordan dommerne reagerer. Men nu er det spøgelse i hvert fald væk, siger Nyegaard.

Kampen var den tredje mellem de to hold i denne sæson, efter vestjyderne hev en uafgjort og etmålssejr i gruppespillet i efteråret. Der havde CSM Bucuresti dog ikke den skadede stjernespiller Cristina Neagu til rådighed, men hun gjorde comeback i begyndelsen af marts.

- Jeg har selvfølgelig stor respekt for Cristina Neagu, der er på vej tilbage, men Esbjerg er grundlæggende et bedre hold. Det, der er bemærkelsesværdigt ved Team Esbjerg, er, at Breistøl, Solberg, Reistad og Mortensen Ingstad stod for 22 af 26 Esbjergs mål. Det er stærke våben.

Ekspert: Esbjerg kan drille storfavoritten

Bevares, Jesper Jensens tropper skal lige gøre arbejdet færdig på hjemmebane 8. maj, inden to do-listen i så fald rummer Final 4 for første gang i klubbens historie.

Men:

- Esbjerg kan vinde Champions League. De er med i favoritpuljen til det, mener Bent Nyegaard.

Mit bud er, at når vi kigger de næste tre til fem år frem, vil Danmark være repræsenteret i CL Final 4 hver gang.

Bent Nyegaard

Final 4 er nærmest synonym med mægtige Györ, der har kvalificeret sig de seneste fem gange og har vundet fem af de seneste otte udgaver. Anne Mette Hansen og kompagni spillede 21-21 ude mod Sandra Tofts Brest Bretagne i den første kvartfinale.

Men igen:

- Jeg hører ikke til den del af befolkningen, der siger, at Györ har vundet det på forhånd. Jeg kan sagtens finde masser af kvaliteter på Team Esbjerg, hvis vi skal måle dem med Györ. Jeg ved godt, de er en kæmpeklub, men jeg ser dem ikke som given vinder af Champions League på nogen måde.

Final 4 finder sted 4.-5. juni i Budapest, Ungarn.

Lys fremtid for danske hold

Danmark har ikke haft en Final 4-deltager på kvindesiden, siden FC Midtjylland blev nummer fire i 2014.

Ifølge Bent Nyegaard kommer der ikke til at gå lige så lang tid mellem de danske deltagere i fremover, selvom det for nuværende hverken kan eller skal undervurderes, hvor enorm en bedrift det vil være, hvis Esbjerg spiller sig i det forjættede land.

- Det ville være kæmpestort. Det er altafgørende for dansk håndbold og bare en begyndelse.

- Mit bud er, at når vi kigger de næste tre til fem år frem, vil Danmark være repræsenteret i Final 4 hver gang. Esbjerg bliver endnu stærkere næste år med Nora Mørk og Kathrine Heindahl, og de ser ud til at have pengene. Odense kan også økonomisk være med til at løfte dansk kvindehåndbold, siger Nyegaard.

Formår Jesper Jensens tropper at kvalificere sig, bliver det - foruden enten Györ eller Brest Bretagne - sandsynligvis i selskab med de forsvarende mestre fra Kristiansand, der vandt med syv på udebane over Ljubljana i den første kvartfinale.

Derudover er Louise Burgaard og Metz allerede klar, da deres modstander, russiske Rostov, er blevet smidt ud af turneringen.