"Overvældende" comeback til stortalent, mens klubben er i krise

Nikolaj Enderleit gjorde onsdag comeback efter halvandet år ude, da TTH Holstebro tabte til Lemvig og dermed endegyldigt skal spille nedrykningskampe.

På papiret var der ikke meget at smile af onsdag aften i Gråkjær Arena.

Her led TTH Holstebro nemlig endnu et nederlag - denne gang på 32-37 til Lemvig - og er derfor stadig i nedrykningsfare.

Alligevel var publikum og især én spiller glade langt hen ad vejen. Stortalentet Nikolaj Enderleit, der har siddet ude med en hofteskade og sportsbrok i halvandet år, gjorde nemlig comeback.

- Det var meget, meget overvældende. Det er noget, jeg har ventet på længe og har kæmpet for. Så står jeg der lige pludselig - ja, jeg tror ikke rigtig, det gik op for mig, før jeg stod derinde, siger Nikolaj Enderleit til TV 2 SPORT torsdag.

Den talentfulde bagspiller kom på banen i første halvleg, hvor han primært stod i forsvaret. Men det blev også til minutter i angrebet, og efter pausen scorede han så sit første mål.

Publikum gik amok, da Nikolaj Enderleit scorede i anden halvleg. Video: TV 2 Sport

Noget, der virkelig fik publikum op at køre.

- Jeg hørte det godt efter, og jeg kunne også godt mærke det - både da jeg blev præsenteret, men folk var også meget oppe at køre over det, da vi kom ned i forsvaret.

- Vi snakkede også om efterfølgende, at mit navn blev råbt op fire gange, da jeg scorede mit første mål - det var måske lige i overkanten, siger han grinende.

Selvom situationen efter hans første mål får smilet frem, lægger han ikke skjul på, at det var "rørende" for ham at opleve publikums opbakning til ham.

- Det er super dejligt, at der er den glæde for at se mig tilbage, og at folk har set frem til det.

Vi ligger, som vi har redt - men vi skal heller ikke male fanden på væggen. Vi skal stadig gå ind med favoritrollen

Nikolaj Enderleit om nedrykningskampene mod HØJ eller Grindsted

Skal løfte holdet

Med nederlaget står det nu klart, at TTH Holstebro skal spille playoffkampe mod enten HØJ Elite eller Grindsted fra 1. division.

Her skal der spilles bedst af tre kampe, og målet er klart for TTH Holstebro: Undgå nedrykning til den næstbedste række.

Lyn-analyse

- Det er rigtigt, rigtigt stort. Midt i mørket kan det godt være en inspiration for TTH Holstebro, der får dem til at præstere et nøk bedre. 

- Han kan få betydning i playoff-kampene mod enten HØJ eller Grindsted, men der er rigeligt andet, der fungerer så dårligt, at det er svært at spå om deres chancer mod HØJ eller Grindsted.

- Nikolaj Enderleit på et fornuftigt niveau vil være en klar forstærkning på banen. Men det handler lige så meget om, at det er en stor mental indsprøjtning, at han er tilbage. Det, de laver i øjeblikket, foregår oppe i hovedet. 

For Nikolaj Enderleit er det "en virkelig speciel situation" at træde ind på holdet nu, hvor han selv er lykkelig over at kunne spille, men holdet er i nedrykningsfare.

Men han forsøger at vende det til noget positivt.

- Jeg kan bidrage med noget fornyet energi og skal prøve at trække holdet i en positiv retning. Det har været en rigtig lang sæson for mange af dem, der står inde på banen nu - hård mental, men også mange kampe for nogle spillere, som har skullet bære et tungt læs, fordi vi har haft nogle skader.

- Så jeg ser det som min helt store opgave nu at kunne komme ind og måske bidrage lidt i den positive retning - både mentalt i forhold til gejst, energi og glæde, men forhåbentlig også håndboldmæssigt med noget godt spil, siger Nikolaj Enderleit.

TTH Holstebro har kun vundet én ligakamp i hele 2022. Men uanset om modstanderen i playoffkampene bliver HØJ Elite eller Grindsted, tror Nikolaj Enderleit, at vestjyderne er et ligahold igen i næste sæson.

- Vi ligger, som vi har redt, men vi skal heller ikke male fanden på væggen. Vi skal stadig gå ind med favoritrollen.

- Vi er et ligahold, og det kan godt være, at vi har tabt nogle kampe. Men vi ved også godt, at hvis vi rammer dagen, og det hele går op i en højere enhed, kan vi også godt være med. På den måde tænker jeg stadig, at vi har rigtig, rigtig gode chancer for at være et ligahold næste år.