Håndbold

På vej til Bundesligaen, tårevædede farveller og en ekspert-vikar

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt, der er set og sket rundt om i hallerne.

Det er så svært at sige farvel til noget, der var godt. Så det har været en tårevædet uge i de danske håndboldhaller.

Alene onsdag aften sagde vi farvel til 245 landskampe for Danmark - 106 for herrerne og 139 for kvinderne - da Thomas Mogensen og Ann Grete Nørgaard spillede for sidste gang på topplan.

'AG' har aldrig holdt igen med at vise sine følelser - og tak for det - og selv hos en rolig fyr som Thomas Mogensen pressede tårerne sig frem, da han indså, hvor mange der onsdag aften havde taget turen til Sønderborg for at sige farvel til ham til SønderjyskE' kvalifikationsopgør mod KIF Kolding.

Lars Christiansen, Anders Eggert, Lasse Svan og cirka 170 andre tidligere holdkammerater, venner og familie var på plads og rejste sig sammen med resten af Skansen for at sige tak til en af sportens allerstørste herhjemme.

Og de to tidligere, danske landsholdsprofiler er langt fra de eneste, vi ikke kommer til at se på banen, når vi alle vender tilbage fra stranden og sommersolen til en ny sæson.

København Håndbolds svenske profil Hanna Blomstrand har endegyldigt meldt sit karrierestop ud på Instagram, og i den anden ende af landet har Lemvig-legenden Rasmus Porup også besluttet sig for, at han efter 11,5 sæson i Lemvig-Thyborøn ikke længere har timer nok i døgnet til både at være håndboldspiller, familiefar, viceforstander på en idrætsefterskole og lokalpolitiker.

Vi kunne nævne mange flere, der snart siger stop. Husk at hylde jeres håndboldhelte, inden de forsvinder.

Hørt i Hallen

'Hørt i hallen' er beretninger og skæve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens håndboldhaller.

Alle historier er verificeret af TV 2 SPORTs kilder i håndboldmiljøet.

Har du også hørt eller set noget i hallen, som du synes, vi bør vide? Skriv til os på hoertihallen@tv2.dk 

Apropos København Håndbold, så måtte københavnerne undvære Maria Lykkegård mod NFH forleden. Stregspilleren brækkede en finger i en pokalkamp mod HIK nogle dage forinden, men når hun nu skulle blive skadet, kunne tidspunktet ikke være ret meget bedre for københavnerne, der rundede både slutspillet og sæsonen af på Falster.

Anderledes alvorligt er den skade, som Aarhus United-keeperen Nora Persson fik i sin landsholdsdebut på det svenske A-landshold forleden. Perssons korsbånd i det ene knæ er revet over, og forude venter op mod et års pause.

I Skanderborg Aarhus er sæsonen langt fra slut, og grupperne i herrernes slutspil er i fuld gang - lørdag med to direkte håndboldkampe på henholdsvis TV 2 og TV 2 SPORT (og PLAY, selvfølgelig). Sendeplanen fnder du lige her.

Skanderborg Aarhus skal en tur til Ribe-Esbjerg, og her vil en helt ny ekspert dukke op på gæstevisit i dit tv. Den tidligere KIF Kolding-, Team Esbjerg- og Horsens-træner Lars Frederiksen skal nemlig være ekspert for TV 2 SPORT til opgøret, som samtidig med stor sandsynlighed bliver en af de sidste i dansk håndbold i denne omgang for Skanderborg Aarhus' 26-årige Mathias Bitsch.

Den tidligere U21-landsholdsspiller har kontraktudløb i den østjyske fusionsklub til sommer, og - som Århus Stifttidende opsnappede som de første - ligner tysk håndbold højrebackens næste destination.

I hvert fald er Mathias Bitsch også ifølge TV 2 SPORTs oplysninger tæt på en aftale fra næste sæson med tyske TSV GWD Minden, som lige nu kæmper for at undgå at rykke ud af Bundesligaen.

Det vil i så fald blive et svært farvel for den tyske traditionsklub, der to gange - tilbage i 1970'erne - har været tysk mester.

Du kan skrive til ’Hørt i hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt eller set noget i hallerne, som vi bør vide.