Håndbold

Aalborg booker semifinale trods besvær

Fredericia HK godt bed fra sig, men Aalborg Håndbold er semifinaleklar efter en 27-23-sejr.

Aalborg Håndbold er klar til semifinalerne i håndboldens slutspil efter en 27-23-sejr hos Fredericia HK.

Hjemmeholdet, der endnu ikke har hentet point i slutspillet, leverede 40 stærke minutter, men Aalborg satte trumf på i slutfasen og bookede sin semifinale med to kampe tilbage i slutspilsgruppe 2.

Aalborg, der er forsvarende dansk mester, har med sejren otte point efter fire kampe. Skjern er toer med syv point og kan søndag gøre Aalborg følgeskab med en sejr hos Mors-Thy.

Fredericia havde allerede inden opgøret udspillet sin rolle i slutspillet, men startede alligevel opgøret stærkt.

Fløjspilleren Martin Bisgaard straffede flere gange gæsterne på kontra, mens målmand Emil Tellerup brillerede med 11 redninger i første halvleg, heraf to efter straffekast.

Hjemmeholdet førte i flere omgange med to-tre mål, men måtte "nøjes" med en 14-13-føring ved pausen efter blandt andet en højrøstet timeout af Aalborg-træner Stefan Madsen og et par stærke redninger af keeper Simon Gade.

Rødt kort hjalp

Anden halvleg åbnede lige og jævnt, men et rødt kort til svenske Lukas Sandell tændte tilsyneladende Aalborg.

Aalborg steppede op, ikke mindst keeper Simon Gade, og det gav blandt andet mere end 13 minutter uden Fredericia-scoringer, hvilket blev udslagsgivende.

I slutspilsgruppe 1 spillede Skanderborg-Aarhus sig lørdag tættere på en semifinale med en 32-27-sejr på udebane over Ribe-Esbjerg, der til gengæld nu har udspillet sin rolle.

Den 45-årige målmand Søren Rasmussen leverede ellers en fremragende første halvleg for Ribe-Esbjerg med en redningsprocent på 50.

I starten af anden halvleg vendte Skanderborg-Aarhus 12-16 til 18-18, inden holdet stille og rolig trak fra og sikrede sig en forholdsvis sikker sejr.

GOG har sikret sig den ene semifinaleplads i gruppe 1. Skanderborg-Aarhus har fem point på andenpladsen, mens Bjerringbro-Silkeborg på tredjepladsen har fire point og sin hjemmekamp mod GOG søndag i baghånden.