Håndbold

Miniput står foran gigantisk opgave, når de kan sende storklub ned

TTH Holstebro og HØJ Elite skal duellere om en plads i håndboldherreligaen i næste sæson.

Stemningen var i top i Ølstykke-hallerne lørdag eftermiddag.

Her havde Håndboldfællesskabet Ølstykke-Jyllinge, med den lidt mere mundrette forkortelse HØJ Elite, netop besejret Grindsted og sikret sig en duel mod TTH Holstebro om en plads i herreligaen til næste sæson.

TTH vil selvfølgelig være favoritter uanset hvad, men de virker også som et såret dyr

HØJ Elites spillende træner, Bo Spellerberg

HØJ Elite, der først blev grundlagt i 1994, er i det danske håndboldbillede en miniput sammenlignet med sværvægteren TTH . De to klubber skal nu mødes i en bedst af tre-serie, og selvom TTH på papiret er store favoritter, vil TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard bestemt ikke afskrive kometklubben.

- Når vi kigger på de to hold, så ville jeg for tre måneder siden sige, at der ikke ville være en kappestrid mellem dem. Men sådan som det har udviklet sig, vil der absolut være kamp til stregen. I TTH drejer det sig ikke så meget om håndbold i øjeblikket. Det drejer sig om det, der foregår oppe i hovedet på spillerne.

- TTH er skidt kørende, og de er mentalt så pressede, at det her sagtens kan blive tæt. TTH er stadigvæk favorit til at blive i ligaen, fordi ligaholdet har den fordel, at de starter og slutter hjemme i en eventuel tredje kamp. Og det er en meget stor fordel. Men det er på ingen måder afgjort på forhånd, og det skyldes TTH’s mentale tilstand, vurderer Nyegaard.

"Den største kamp i klubbens historie"

Hos HØJ Elite kaldte man lørdagens kamp mod Grindsted for klubbens største nogensinde.

Derfor giver vigtigheden af de kommende kampe mod TTH sig selv.

- Den næste kamp, vi skal spille, er den største i klubbens historie. Så det er selvfølgelig kæmpestort for os at kunne få lov til at spille en finaleserie mod et hold fra håndboldligaen.

- At det så er TTH, som jeg stadig betragter som en af de fem store klubber i Danmark på økonomi, spillermateriale og faciliter, som vi skal møde, bliver jo bare megafedt. Vi glæder os helt sindssygt, siger HØJ-cheftræner Jesper Fredin til TV 2 SPORT.

Jesper Fredin får på sidelinjen hjælp af håndboldikonet Bo Spellerberg. Og når det spidser til, kan han også gøre brug af Spellerbergs evner inde på banen.

42-årige Bo Spellerberg er således spillende assistenttræner hos HØJ Elite, og i lørdagens sejr over Grindsted noterede bagspilleren sig for fire scoringer.

Skal overraske mod "et såret dyr"

Efter sejren satte han ord på, hvor stort det er, at HØJ skal spille om en plads i herreligaen:

- Det betyder alt. Det er en ung klub, der gerne vil i den her retning, og at stå i den her kamp er fantastisk. TTH vil selvfølgelig være favoritter uanset hvad, men de virker også som et såret dyr. Vi skal ud at spille vores chance og se, hvad vi kan få ud af det.

Det faktum, at TTH stort set ikke har vundet i 2022, kan blive HØJ Elites mulighed for en sensation.

- Det er et mentalt svækket dyr, hvis vi skal blive i den genre. TTH har tabt stort, og defensiven har været et makværk, og de har jo kun vundet 1 ud af 16 kampe i 2022. Det er ikke den bedste indgang til sådan en kamp her, siger Bent Nyegaard.

Håndboldeksperten hæfter sig dog ved, at TTH lørdag havde stortalentet Nikolaj Enderleit med mod Kolding i en 35-35-kamp.

Det var Enderleits anden kamp i streg, efter han har siddet ude med en skade i halvandet år, og stortalentets comeback kan ifølge Bent Nyegaard blive TTH's trumfkort.