Håndbold

Dansker scorer stort landstrænerjob

Kim Rasmussen og Bo Rudgaard skal stå i spidsen for Sydkoreas håndboldkvinder.

Kim Rasmussen har annonceret en spændende udfordring på sin Facebook-profil.

Den mangeårige træner skal stå i spidsen for Sydkoreas håndboldkvinder fra dags dato. Med i teamet kommer Bo Rudgaard også til at indgå. Han kommer fra en stilling som assistenttræner i Aarhus United.

Kim Rasmussen er mandag på vej til Seoul, hvor både han og Bo Rudgaard skal bo, så det er ikke lykkes TV 2 SPORT at få fat på ham. Han skriver på sin Facebook:

- Jeg er meget begejstret og beæret over at blive den første udenlandske træner i Sydkorea, og jeg får brug for alle mine evner og hjælp fra spillere og medarbejdere for at blive en succes.

TV 2 SPORT har til gengæld talt med Rudgaard, der er blevet i Danmark for at færdiggøre sin kontrakt med Aarhus United, som løber til 30. juni.

- Det er fantastisk spændende at komme over til en helt ny måde at tænke og spille håndbold på. Det er en stor udfordring, men det er tanker, vi ikke har tænkt før, så det bliver spændende. Det bliver også en stor omvæltning for dem, for vi kommer med den danske måde. Vi skal mixe de to kulturer og tage det bedste fra dem begge.

Kim Rasmussen var senest i den rumænske klub CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud. Forinden har han også haft hovedansvaret for Montenegros, Ungarns og Polens kvindelandshold. Sidstnævnte førte han til to VM-semifinaler (2013 og 2015).

OL er målet

I 2024 afholdes OL i Paris, og her har det danske trænerpar allerede sat et stort hak. Det er nemlig her, holdet skal toppe.

- OL i 2024 er det store mål. I første omgang handler det om at kvalificere sig. Derfra handler det om at lave en målsætning med forbundet. Vi vil lave træningslejr i Europa, så vi kan måle os med de bedste europæiske nationer, siger Bo Rudgaard, der påpeger, at han er usikker på niveauet.

Sydkoreas håndboldkvinder var med til OL i 2021, og her blev holdet nummer fire i den indledende pulje. Det blev efterfølgende til et klart nederlag til Sverige i kvartfinalen.

Holdet råder over den store stjerne Ryu Eun-Hee, der til daglig er holdkammerater med Anne Mette Hansen i Györ.