Håndbold

Lykkes én ting, kan Esbjerg vinde CL, siger ekspert

Team Esbjerg tager til Final 4 for at vinde, og det er ikke nogen urealistisk målsætning, mener Bent Nyegaard.

Fire hold er tilbage i kvindernes Champions League. Heriblandt danske Team Esbjerg.

Søndag eftermiddag formåede vestjyderne at ekspedere den rumænske storklub CSM Bucuresti ud i kvartfinalen og sikre adgangen til Final 4 i begyndelsen af juni.

Finder de momentet, kan Esbjerg lige så vel vinde, som de andre kan

Bent Nyegaard

Og der er bestemt mulighed for, at Team Esbjerg, anført af Jesper Jensen, også kan spille sig videre til turneringens egentlige finale, vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Jeg tillader mig at drømme videre. Det kommer selvfølgelig an på, hvordan lodtrækningen ender, men Team Esbjerg har helt sikkert kapaciteten til at komme i Champions League-finalen. Det er mit klare bud.

- Det er bestemt også realistisk, at de kommer til at betræde podiets øverste trin.

Udover Team Esbjerg har også mægtige Györ fra Ungarn, norske Kristiansand og Metz fra Frankrig kvalificeret sig til afslutningsweekenden i den prestigefyldte klubturnering.

Målvogtere bliver afgørende

Hvis vestjyderne skal gøre sig gældende i semifinalen mod et af de tre storhold, er det helt afgørende, at målvogterne rammer den absolutte topform på halgulvet i Budapest, hvor Final 4 vil blive spillet. Det vurderer Bent Nyegaard.

- Det, der sker, når de træder ind på den helt store scene, er, at modstanderne selvfølgelig har topkvalitet, og det er frem for alt topmålvogtere. Hele vejen rundt.

I søndagens hjemmekamp mod CSM Bucuresti kom Dinah Eckerle ind og afløste Rikke Poulsen i målet. Tyskeren imponerede stort og fik en afgørende rolle i forhold til, at esbjergenserne endte med at gå videre med en samlet sejr på ét mål.

- Der er selvfølgelig en masse faktorer, der spiller ind, og Esbjerg har jo en god defensiv, der også skal være i balance, men det er mellem stængerne, at de største dueller bliver udkæmpet. Finder de momentet, kan Esbjerg lige så vel vinde, som de andre kan det, fordi der er så meget kvalitet på holdet, siger Bent Nyegaard.

"Vi tager 100 procent til Budapest for at vinde"

Team Esbjerg har været suveræne i Champions League i denne sæson, hvor det blot er blevet til et enkelt nederlag. I gruppespillet endte de på førstepladsen, hvilket betød, at de var sikker på en plads i kvartfinalen. En plads, der nu har ført til en semifinale.

Og netop de præstationer skal Jesper Jensens tropper have med i baghovedet, når de rejser til Ungarn inden den første weekend i juni.

- De skal selvfølgelig have stor respekt for opgaven, men de skal også have med, at de vandt gruppespillet og fik ekstra weekender til at slappe af. De har bevist sig selv på den store scene. Nu skal de være ydmyge, men de skal i dén grad også være ambitiøse, siger Bent Nyegaard.

Vurderet på det, som Jesper Jensen sagde efter søndagens kamp mod Bukarest, er der ikke nogen grund til at frygte for manglende ambition.

- Vi tager 100 procent til Budapest for at vinde. Jeg er med på, at vi nok ikke er favoritter, men med det niveau, som vi har vist hidtil i denne sæson, kan vi tillade os at drømme, sagde cheftræneren.

Udover Champions League er Team Esbjerg også fortsat med i kampen om DM-guld, hvor de skal møde Viborg HK i semifinalen.