Håndbold

Dansk mester i skuffende kollaps

Odense Håndbold kunne slet ikke få det til at fungere, da Herning-Ikast var på besøg i den første semifinalekamp.

De forsvarende danske mestre fra Odense Håndbold skuffede stort tirsdag aften.

Her blev det til et overraskende nederlag hjemme til Herning-Ikast i den første kamp i semifinale-serien.

Herning-Ikast var bedst på samtlige parametre, mens tingene på ingen måde flaskede sig for hjemmeholdet. Derfor sluttet det med en 31-24-sejr til Herning-Ikast.

Herning-Ikast tager imod Odense Håndbold onsdag i næste uge. I semifinalerne spilles der først til tre point, og det betyder, at førstnævnte kan avancere til finalen med et uafgjort resultat.

Sjældent Odense-nederlag

I grundspillet vandt Odense Håndbold 25 ud af 26 kampe. I slutspillet blev det til seks sejre i lige så mange kampe.

Odense havde altså inden aftenens semifinale mod Herning-Ikast blot tabt en enkelt kamp i denne sæson i kvindeliga-regi.

Det var Odense Håndbolds første hjemmebanenederlag i kvindeligaen siden 8. april 2021, hvor det blev til et nederlag til Viborg.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Herning-Ikast udmærkede sig med tålmodigt og nærmest fejlfrit angrebsspil, mens forsvaret gang på gang lokkede et idéforladt Odense-angreb i fælder.

Det gjorde det let for en storspillende Sabine Englert i målet. Hun spillede hele anden halvleg og sluttede med en redningsprocent på imponerende 60 procent.

Midtjyderne har nu et formidabelt udgangspunkt til returkampen på hjemmebanen i Ikast. Det opgør bliver spillet onsdag i næste uge. Her bliver det afgjort, hvem der møder Viborg HK eller Team Esbjerg i DM-finalen.

Tirsdagens opgør i Odense blev indledt i et hæsblæsende tempo. De to hold havde svært ved at lukke af i forsvarsspillet, og efter ti minutter havde de scoret fem mål hver.

Den første tomålsføring i kampen kom efter 13 minutter. Simone Pedersen, som med stor autoritet styrede Herning-Ikasts angreb, fik straffekast, og det scorede Emma Friis på til 7-5.

Det skulle vise sig som et tegn på, at gæsterne var stærkest. Midtjyderne holdt fast i føringen, som endda blev udbygget til tre mål, inden Odense kortvarigt satte en stopper for dominansen.

Herning-Ikast førte 16-14 ved pausen, og Odense skulle både tale om forsvar og angreb i omklædningsrummet.

Det så dog ikke ud til, at træner Ulrik Kirkely havde fået løst problemerne. Efter pausen løb Odense gang på gang panden mod en mur i angrebet, mens aggressiviteten og kompaktheden manglede i defensiven.

Efter 11 minutter af anden halvleg var Herning-Ikast foran med 24-17, og så måtte Kirkely kalde til timeout for at få styr på sit hold. Men gæsterne fortsatte og var foran med 27-20 med ti minutter igen.

Odense forsøgte sig med et offensivt forsvar, men det løste Herning-Ikast med lethed ved at spille syv mod seks i angrebet, og fynboerne var paralyserede.