Håndbold

Esbjerg trak favoritten - men det kan blive en fordel

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard erkender, at Team Esbjerg er underdogs mod Györ, men han spår alligevel det danske hold gode chancer.

På papiret blev Team Esbjerg matchet med det værste hold, da der tirsdag aften blev trukket lod til semifinalerne i Champions League.

Op af bowlen kom nemlig det ungarske storhold og hjemmebanefavoritten Györ. Men måske er lodtrækningen slet ikke så tosset.

Ikke hvis man spørger Bent Nyegaard i hvertfald.

- Jeg synes, Györ er favorit. Det er svært at komme udenom. Men det er slet ikke så dumt at møde dem i semifinalen. Final 4 er en fysisk- og mentalt udfordrende weekend, og hvis man skal møde de formodede favoritter, er det væsentlig bedre, at det sker i den kamp, hvor Esbjerg har alle ressourcer til rådighed og kan komme med fuld energi.

- Györ vil også komme helt friske, men det er alligevel klart bedre for Esbjerg at møde Györ, når hele holdet er på maksimum, siger Bent Nyegaard og tilføjer, at ønskemodstanderen i semifinalen formentlig havde været franske Metz.

Metz står i stedet overfor de forsvarende Champions Leauge-vindere Vipers Kristiansand.

Her forudser Bent Nyegaard et yderst tæt opgør, men skal han pege på en favorit, er det norske Vipers, der er fyldt med store individuelle kompetencer og afgørende erfaring.

To Team Esbjerg-spillere bliver afgørende

En faktor, der bliver helt afgørende, hvis Team Esbjerg skal i Champions League-finalen, er holdets to målvogtere.

Rikke Poulsen og tyske Dinah Eckerle skal toppræstere. Længere er den, ifølge Bent Nyegaard, ikke.

- Man er nødt til at have med, at det overordnet er to meget, meget dygtige hold. Men det som for alvor skal virke for Team Esbjerg er de to keepere. Hvis de kan matche Laura Glauser, Amandine Leynaud og Silje Solberg i Györ-målet, er jeg slet ikke så nervøs for kampen.

- Så tror jeg, Esbjerg har en rigtig god mulighed for at komme i finalen, slutter Bent Nyegaard.

Final 4-stævnet afvikles den 4. og 5. juni i den nybyggede superarena MVM Dome i Budapest.

Begge semifinaler spilles lørdag den 4., mens finalen spilles om søndagen.