Håndbold

Aalborg taber første CL-kvartfinale i Ungarn

Aalborg Håndbold fik en skidt start i jagten på avancement, da det i første CL-kvartfinale endte med nederlag.

Aalborg Håndbold har en del af indhente, når holdet i næste uge skal forsøge at spille sig videre til Champions Leagues Final 4-stævne.

Torsdag endte den første af to kvartfinaler mod ungarske Veszprem nemlig med et klart nederlag.

Veszprem, der har Rasmus Lauge på holdet, vandt på hjemmebane 36-29 og har altså gode kort på hånden i kampen om avancement. Der er returkamp i Aalborg på onsdag.

Aalborg nåede sidste år finalen i Champions League, hvor FC Barcelona dog viste sig at være for stor en mundfuld.

Aalborg og Veszprem fulgtes ad i de første ti minutter, men så begyndte nordjyderne at få det svært. Med fire mål i træk kom hjemmeholdet foran 11-7.

Efter en peptalk fra Stefan Madsen i en timeout kom Aalborg dog med igen og fik reduceret til 10-11. Veszprem blev bakket godt op fra lægterne, men Aalborg lod sig ikke kue, og ved 15-15 stod det lige igen efter et mål af Lukas Sandell.

Aalborg var sløve efter pausen

Første halvleg sluttede med en lille ungarsk fordel ved stillingen 17-16.

Aalborg kom sløvt ud fra pausen, og efter en stærk indledning på anden halvleg kom Veszprem foran 24-18. Det lykkedes aldrig Aalborg at skabe spænding om udfaldet i slutfasen.

Nordjyderne kom på minus fire mål, men formåede ikke at nærme sig yderligere, og så endte det altså med en klar sejr til Veszprem.

- Det blev en hård kamp. Der er for mange ting på vores egen blok, vi ikke kan sætte flueben ved, siger han til TV3 Sport.

- Der er for mange ting, vi ikke lykkedes med. Vi skulle have haft dem til at spille anderledes, og det var hovedsageligt derfor, vi tabte med syv.

Det ungarske hold er fire gange tidligere nået helt frem til Champions League-finalen, men har endnu sin første sejr i Europas fineste klubturnering til gode.