Håndbold

Storklub nærmer sig overlevelse efter sikker sejr

HØJ fik aldrig et ben til jorden mod TTH Holstebro i første opgør om en plads i Herreligaen.

TTH Holstebro beholder sit ene ben i ligaen efter den første af to kampe mod HØJ Elite fra 1. division om en plads i landets bedste række.

Efter en overlegen præstation vandt TTH med 35-26. Dermed ender HØJ, som blandt andre har Bo Spellerberg på holdet, altså med at skulle blive i 1. division, hvis holdet taber returopgøret næste tirsdag.

Mens de to hold fulgtes pænt ad i starten af kampen, begyndte TTH lige så stille at indtage en dominerende position, efterhånden som målene regnede ind.

Da de første ti minutter var spillet, førte TTH med 8-4, og den føring skulle vestjyderne fastholde et stykke ind i kampen.

Efter Tobias Myssing reducerede til 10-7 for HØJ, valgte TTH at skrue bissen yderligere på.

Sjusket angrebsspil fra HØJ resulterede i fem kontramål i streg for TTH, hvilket sendte hjemmeholdet foran 15-7 knap 20 minutter inde i kampen.

Kort efter lykkedes det Roi Berg Hansen at slå hul på Holstebros stime med et straffekast.

Det satte en dæmper på TTH offensiv, som i løbet af de næste syv minutter kun formåede at score et enkelt mål. Gæsterne udnyttede samtidig perioden til at score tre mål til stillingen 16-11.

Efter 30 minutter blev der fløjtet til pause med stillingen 17-12.

TTH-dominans efter pausen

I anden halvleg fortsatte TTH med at dominere. Fem minutter efter pausen havde hjemmeholdet scoret fire mål til 21-12 uden noget modsvar fra gæsterne.

I 36. minut lykkedes det dog Tobias Myssing at sende et mål forbi målvogter Ronnie Nicolaisen på assist af Bo Spellerberg.

Efter en hurtig Holstebro-scoring blev HØJ kaldt til timeout i et forsøg på at inspirere holdet til en mirakuløs sejr.

Mens det i perioder så ud til at virke, viste føringen sig dog for stor for udeholdet, som i sidste ende måtte se sig slået af Holstebro.

Efter 60 minutter lød stillingen på overlegne 35-26 og dermed står vestjyderne med et godt udgangspunkt forud for andet opgør på HØJ's hjemmebane.