Håndbold

Aarhus-træner afslører de ni ord, der nu koster ham karantæne

Aarhus United opgiver at gå videre med sagen, hvor træneren bliver straffet for kommentar til to dommere.

"Det er grotesk ringe og pinligt at se på".

Det var de ni - indtil nu - hemmelige ord, som Heine Eriksen sagde henvendt til dommerne Line Hesseldahl og Karina Christiansen efter en ligakamp mod Ajax København i april - og som nu definitivt koster Aarhus United-træneren karantæne og klubben en bøde på 2.000 kroner.

Dansk Håndbold Forbunds disciplinærudvalg har afvist at genoptage sagen, og Heine Eriksen og Aarhus har opgivet at kæmpe mere imod.

Sagen kan ikke ankes til næste instans - Håndboldens Appelinstans - fordi karantænen ikke er over to spilledage, og bøden til klubben er under 10.000 kroner. Derfor vil Eriksen nu gerne fortælle, hvad det er for ni ord, hele sagen handler om.

Hvis jeg havde været truende, håber jeg da, at de havde givet mig mere end én spilledags karantæne. For det skulle jeg have haft så

Heine Eriksen om sin kritik af dommerparret Line Hesseldal og Karina Christiansen

Den 58-årige cheftræner er meget overrasket over, at episoden overhovedet er endt som en sag.

- Hvis jeg havde sagt noget, som på nogen som helst måde havde været personligt om dem, var det noget andet. Men det, jeg sagde, var kun rettet mod deres indsats i kampen den dag. Havde jeg sagt de ord under kampen, havde det formentlig kun givet en advarsel eller to minutter, mener Heine Eriksen.

- Og jeg står i øvrigt stadig 100 procent ved de ord, fastslår Aarhus-træneren.

Truende eller ej?

Ifølge dommernes indberetning efter kampen, som TV 2 SPORT har set, var deres vurdering, at Heine Eriksen udviste 'truende adfærd', da han umiddelbart efter slutfløjtet opsøgte dem midt på banen og udbrød de ni ord.

Divisionsforeningens optagelse af kampen, som klubberne deler med hinanden via en online platform, stopper inden den famøse episode, så der findes ingen video af optrinnet. Ifølge spillereglerne skal 'fornærmende eller truende adfærd' mod fx en dommer altid indberettes til disciplinærinstansen.

- Jeg har svært ved at se, hvordan man kan være truende i løbet af tre sekunder inde midt på banen. Og hvis jeg havde været truende, håber jeg da, at de havde givet mig mere end én spilledags karantæne. For det skulle jeg have haft så, mener Heine Eriksen og understreger, at han hurtigt gik væk fra dommerne igen, da han havde sagt de ni ord.

- Jeg synes, vi har rigtig gode dommere i Danmark, og jeg er sikker på, at rigtig mange andre dommerpar havde fundet en anden løsning på den her situation, siger Aarhus-træneren om episoden.

Direktør blev også indberettet

Også Aarhus Uniteds direktør Mads Winther er nævnt i dommernes indberetning fra kampen. I den står der: "På vej mod dommerbordet står direktøren fra Aarhus og siger "Det er pinlig ringe dommerpræstation" og ryster på hovedet."

Der er dog aldrig blevet åbnet en disciplinærsag mod direktøren. Ifølge den turneringsansvarlige i DHF, Frank Smith, valgte dommerne efterfølgende at trække indberetningen af Mads Winther tilbage.

Dommere har forbud fra Dansk Håndbold Forbund mod at udtale sig i disciplinærsager. Derfor vil Line Hesseldal og Karina Christiansen heller ikke i dag kommentere Heine Eriksen og Aarhus Uniteds udlægning af episoden.

Eriksen skal afsone sin karantæne i samme turnering, som han har fået den, og derfor må Heine Eriksen altså ikke være med, når Aarhus United efter sommerferien åbner en ny sæson i Bambusa Kvindeligaen.

Aarhus United sluttede denne sæson som det næstbedste hold i kvalifikationsspillet, hvor Ajax København blev suveræn etter og bedst af de hold, der ikke lykkedes med at kvalificere sig til slutspillet.