Håndbold

Spellerbergs ”gamle cirkusheste” vil rejse sig i skæbnekamp

Det kræver en sejr over TTH, hvis HØJ Elites drøm om oprykning skal holdes i live.

Traditionsklubben TTH Holstebro kan tirsdag aften sikre sig endnu en sæson i landets bedste håndboldrække.

Det kræver, at vestjyderne ikke taber til førstedivisionsholdet HØJ Elite i anden playoffkamp om billetten til den bedste række.

De skal med andre ord bare gentage det, de præsterede i første kamp på hjemmebanen i Gråkjær Arena, hvor vestjyderne vandt sikkert med 35-26. Det er dog lettere sagt end gjort mod HØJ Elite, der har en håndfuld rutinerede kræfter tilknyttet.

- Jeg er sikker på, at det bliver en helt anden kamp, siger TTH-cheftræner Andreas Toudahl til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Der er flere af de gamle cirkusheste i manegen, der nok skal steppe op i den kamp. De ved, hvad der er på spil og kommer med alt, den kan trække. Jeg forventer en tæt kamp, hvor jeg håber, at vi kan trække det længste strå.

Et uafgjort resultat er også rigeligt for TTH, da der spilles først til tre point.

Rutinen kan blive en fordel, mener Spellerberg

Sjællænderne er derimod tvunget til at vinde kampen, hvis de vil tvinge den ud i en tredje og afgørende kamp i Holstebro på fredag. Og det er – naturligvis – målet for HØJ Elite, der føres an af blandt andre 42-årige Bo Spellerberg.

- Det hjælper selvfølgelig at have noget erfaring på holdet. Det der med at kunne holde hovedet lidt koldt i afgørende situationer og vide, at det her er en ny kamp. Vi var ikke rigtig tæt på i første kamp, men vi skal jo blot vinde de næste to kampe med én, og det er alt sammen situationer, som vi ældre har været i før. Så vi må se, om vi kan få hevet resten med, siger Bo Spellerberg.

Ud over den tidligere landsholdsplaymaker huserer 37-årige Morten Slundt, 33-årige Frank Mikkelsen og 48-årige Søren Haagen også på HØJ-mandskabet.

Se den potentielt afgørende kamp om pladsen i ligaen fra klokken 19.30 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.