Håndbold

TTH undgår nedrykning

TTH skal også spille i herrehåndboldligaen i næste sæson. Det står klart efter holdets anden sejr over HØJ fra den næstbedste række.

Afblæs alarmen - branden er slukket!

Efter et hedt forår, hvor TTH har været i akut nedrykningsfare, er klubbens eksistens i den bedste række endegyldigt reddet.

Tirsdag vandt TTH den anden nedrykningskamp mod HØJ fra den næstbedste række med 33-27. Det betyder, at TTH fortsætter med at spille i landets bedste række. HØJ fortsætter på niveauet lige under.

- Det er selvfølgelig en kæmpe lettelse. Det har været en svær og forfærdelig sæson på mange parametre, så det var rart at sætte et kryds ved, at vi spiller i ligaen i næste sæson, siger Nikolaj Marcussen til TV 2 SPORT.

Trak fra efter pausen

TTH vandt den første af de tre mulige nedrykningskampe med 35-26, så derfor var et enkelt point nok til at afgøre det allerede i kamp to.

Det point var konstant inde for rækkevide, da HØJ og TTH fulgtes af i kampens første halvdel.

14-14 lyste måltavlen ved pausen. 19-19 blev det også til, inden favoritterne scorede fem mål på stribe og trak afgørende fra efter pausen.

TTH-spillerne har været godt skydende fra distancen. Video: Rikke Dalgaard

- Vi var godt med, men de har bare lidt mere bredde og lidt mere tyngde. Derfor er det også fortjent, at de får ligapladsen, siger HØJ-profilen Bo Spellerberg til TV 2 SPORT.

Især den tidligere landsholdsspiller Nikolaj Marcussen spillede godt i den afgørende kamp om at undgå nedrykning, og med adskillige scoringer bidrog han betragteligt til at sikre TTH endnu en sæson i ligaen, hvor de har været siden 1999.

- Det er en vanvittig dag i TTH Holstebros historie. Vi har været med i toppen af dansk håndbold i 10-15 år, og nu står vi pludselig som det tredjedårligste hold. Den rutsjetur har ikke været sjov, og nu kan vi endelig kigge fremad som ligahold i næste sæson, siger TTH-direktør John Mikkelsen til TV 2 SPORT.