Håndbold

Sensation udeblev - og det er godt for dansk håndbold

TTH Holstebro bør næste sæson være at finde i slutspillet, vurderer håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen.

Katastrofen lurede, men i sidste øjeblik blev den afværget.

Livet i landets bedste håndboldrække var på spil, da TTH Holstebro torsdag i sidste uge og tirsdag aften mødte HØJ Elite i to playoff-kampe. Takket være to solide indsatser lykkedes det traditionsklubben at sikre overlevelsen.

Og det kan vise sig at være godt. Ikke kun for TTH selv, men også for resten af håndbold-Danmark. Det vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen.

- Det betyder, at der er et af de store hold, som stadigvæk befinder sig i ligaen. Og det er jo stadigvæk en stor økonomi og en mastodont i dansk herrehåndbold. Så jeg tror, når man lige får det hele lidt på afstand, at det godt for dansk håndbold, at TTH Holstebro stadig er at finde i den bedste danske række.

TTH Holstebro vandt den første kamp med 35-26, inden de tirsdag aften vandt returopgøret med 33-27. Resultater, der er en stor kontrast til størstedelen af kampene i grundspillet og nedrykningsspillet, hvor de oftest gik fra banen med et nederlag.

Derfor var lettelsen heller ikke svær at få øje på, da det blev en kendsgerning, at de også næste år skal spille i ligaen.

- Det har været en meget svær og forfærdelig sæson på mange parametre, så det var rart at sætte et kryds ved, at vi spiller i ligaen næste år, sagde profilen Nikolaj Markussen umiddelbart efter tirsdagens kamp.

Ekspert forventer slutspil til TTH

Nu venter en sommerpause, inden TTH Holstebro igen skal rundt til landets fineste håndboldadresser og bevise, at de fortsat hører til i det selskab.

Pausen skal bruges omhyggeligt, og så skal de indstille sig på, at de ikke nødvendigvis kommer til at blande sig i topkampen, som de ellers har haft for vane, hvis vi ser bort fra sæsonen 2021-2022.

- Det er jo et utroligt godt spørgsmål. Nu skal de lige sunde sig, og så skal de finde ud af, hvad var der egentlig gik så galt i den her sæson. Jeg tror ikke, de kommer til at være oppe i top-3, men jeg forventer, det er et hold, der næste år kommer til at befinde sig i slutspillet, siger Peter Bruun Jørgensen.

TTH Holstebro fik i 2016 DM-sølv, mens de fire gange har fået hængt bronzemedaljer om halsen. Pokalturneringen har klubben vundet to gange.