Håndbold

Dansk håndboldpensionist gør comeback

Mark Strandgaard kan pludselig kalde sig professionel håndboldspiller igen. Endda i den tyske Bundesliga.

Det kan gå stærkt i håndbold – også selvom man har indstillet karrieren.

Det er Mark Strandgaard et bevis på. Han takkede af som professionel i sommeren 2021, og i maj 2022 stod han pludselig på holdkortet i en Bundesliga-kamp.

Den tidligere GOG- og Aalborg-fløj har skrevet en kort kontrakt med Frisch Auf Göppingen, hvor han skal spille i resten af sæsonen, fordi Kevin Gulliksen er blevet skadet.

- Med hans erfaring får han ikke brug for tid til at falde til, så han kan hjælpe os med det samme, siger sportsdirektør Christiane Schöne til Göppingens hjemmeside.

Mark Strandgaard underskrev den uventede kontrakt onsdag, hvor han også fyldte 35 år. Torsdag morgen fløj han til Berling, og torsdag aften var han så med på holdet i udekampen mod Fücshe Berlin.

Strandgaard kom endda på måltavlen, da han scorede gæsternes sidste mål i nederlaget på 37-31.

Frisch auf Göppingen ligger nummer fem i Bundesligaen, hvor holdet kæmper for at fastholde sin placering og dermed opnå kvalifikation til European League i den kommende sæson.

Efter opgøret i Berlin, hvor Hans Lindberg i øvrigt blev topscorer med ti mål på ti forsøg, har Mark Strandgaard og hans nye holdkammerater fire kampe tilbage i denne sæson.