Håndbold

Haugsteds skade fik halspeakeren til at spørge efter en læge

Ingen var i tvivl om, at Line Haugsted havde slået sig alvorligt. Og det blev kampafgørende, mener flere.

Alvoren var soleklar på et splitsekund. Den var grueligt gal med Line Haugsted.

Med otte minutter tilbage af DM-semifinalen mod Esbjerg tog bagspilleren sig til skulderen og vred sig i smerte. Den var gået af led.

Det er et badekar af tårer ude i vores omklædningsrum

Jakob Vestergaard, Viborg-træner

Hjælpen kom hurtigt fra bænken, men det var ikke nok. Halspeakeren måtte kalde efter hjælp: "Er der en læge til stede?" lød det alvorligt. Og det var der.

Med lægens assistance fik de Haugsted på benene, men de gik direkte i omklædningsrummet. Viborg-stjernen havde spillet en fremragende kamp, men resten af holdet var ramt efter det dramatiske øjeblik. De smed en tomålsføring, og efter kampen var følelserne helt uden på tøjet. Finalepladsen gik til Esbjerg, og tankerne var hos Haugsted.

- Det er megasynd for hende, siger Kristina Jørgensen, inden stemmen begynder at skælve.

- Jeg har aldrig set hende spille så god en kamp. Hun har knoklet, og det var en af hendes sidste kampe. Skulderen sad helt forkert, og hun havde megaondt og skreg, at den var gået af led. Det var ikke sjovt. Wow. Det er så synd, og jeg håber bare, at det bliver godt.

"Det blev kampafgørende"

På sidelinjen stod træner Jakob Vestergaard. Også han var dybt berørt.

- Jeg græd i forvejen (på grund af nederlaget red.), og nu stortuder jeg. Det er bare hammersynd. Særligt for Haugsted, der har spillet så flot en sæson og var så god – også i den her kamp. Det er synd for klubben og holdkammeraterne også. Det er ærgerligt.

- Vi håber ikke, det er så slemt, at hun ikke er klar til nye eventyr, når det hedder august. Men jeg forventer ikke, at hun kommer i spil mere for os i den her sæson, siger træneren med henvisning til det forestående skifte til Györ.

Både Kristina Jørgensen og Jakob Vestergaard var enige om, at det blev afgørende for kampens udfald.

- Ja, prøv at høre, når hun lavede otte mål og er suverænt verdens bedste forsvarsspiller, tror jeg ikke, at der er mange hold, der kunne have undværet en spiller af hendes kaliber. Det svarer til, at Esbjerg skulle have spillet uden Henny Reistad. Det blev selvfølgelig kampafgørende, siger Vestergaard.

Jesper Jensen var ramt

På modsatte trænerbænk stod Jesper Jensen. Han medgiver også, at skaden ændrede kampen. I hvert fald havde hans spillere lettere ved at komme videre og stjæle sejren.

- Haugsteds uheld er selvfølgelig trist. Det sætter altid ting i hovedet – især på medspillere. Som landstræner har jeg med hende at gøre indimellem. Det rammer altid ens følelser, når folk ligger ned og er ramt.

- Så skal man lige tune ind igen, for det gør ondt helt ind i hjertet at se sådan noget. Det er nemmere for os, end det er for Viborg, der går med hende til daglig og kan se, hvor ked af det hun er, siger Jesper Jensen.

Viborg var det bedste hold i nærmest hele kampen. Som opgøret skred frem, blev føringen mindre og mindre, og til sidst måtte de se Esbjerg snuppe finalepladsen. Og det gør ondt.

- Jeg græder rigtigt meget indvendig. Det vælter ud. I morgen (torsdag, red.) er jeg fuldstændigt dehydreret – så meget kommer jeg til at græde over det her. Det er et badekar af tårer ude i vores omklædningsrum, lyder de hjerteskærende ord fra Jakob Vestergaard.

Line Haugsted fik sat skulderen på plads, men i skrivende stund er det usikkert, hvor lang en pause det koster.

En redning til allersidst blev afgørende, da Esbjerg slog Viborg. Video: Rikke Dalgaard