Håndbold

”Ualmindeligt stor præstation” af Landin, da Kiel slog PSG ud

THW Kiel har som det fjerde og sidste hold sikret sig adgang til den forjættede finaleweekend i verdens fineste klubturnering.

Det blev heller ikke i år, at storklubben PSG skulle vinde Champions League.

Det sørgede Magnus Landin og THW Kiel for torsdag aften, hvor tyskerne vandt en en meget medrivende returkamp med 33-32.

Landin blev Kiel-topscorer med syv mål, og i forsvaret spillede han også en afgørende rolle.

- Han var fuldstændigt outstanding. Det var en ualmindeligt stor præstation både håndboldmæssigt og mentalt, for han stod for et kolossalt pres, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Det første opgør mellem Kiel og PSG endte 30-30. Derfor blev det en enormt spændende afslutning, da stillingen var 33-32, og PSG havde fire sekunder til at udligne og dermed spille sig videre.

Men kampens sidste angreb blev stresset af den begrænsede tid, og Luc Steins' afslutning var aldrig i nærheden af at passere Niklas Landin i Kiel-målet.

Der skal mere end et halvsløjt underhåndsforsøg til, når verdens bedste håndboldspiller står mellem stængerne - klar til at gribe afslutningen.

Selvom Niklas fik det sidste 'ord', var det dog Magnus Landin, der brillerede som den bedste torsdag aften, mener Bent Nyegaard. .

- I hele slutfasten var Magnus Landin bare virkelig, virkelig afgørende. Det var meget imponerende, siger Bent Nyegaard.

Ud over Kiel formåede de regerende Champions League-vindere fra Barcelona også at spille sig i Final 4 torsdag aften. Onsdag sikrede Vive Kielce og Veszprem adgang til finalekampene i Köln den 18. og 19. juni.