Håndbold

Landin med tom fornemmelse efter kæmpe præstation

Kiel-træner Filip Jicha fremhæver Niklas Landins vigtige redninger, da det brændte på til sidst.

Da Niklas Landin og THW Kiel torsdag aften med nød og næppe havde sikret sig billetten til Champions Leagues semifinaler, kendt som Final4, havde den danske keeper svært ved at strikke ord sammen.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Lige står jeg med en meget tom fornemmelse, og samtidig er jeg utrolig stolt over, at vi kvalificerede os til Köln (hvor Final4 spilles, red.) – og denne gang kommer vi endelig til at spille foran fans igen, siger Niklas Landin på Kiels hjemmeside.

60 minutters hæsblæsende drama mod franske PSG sad stadig i hovedet og kroppen på den kommende Aalborg-keeper.

Gennem hele kampen hang deres Final4-deltagelse i tynd tråd, fordi PSG pressede hårdt på. Derfor krævede det koncentration og fokus bag Kiels hårdt prøvede forsvar.

- Det var endnu en utrolig hård og intens kamp. Syv-mod-seks var igen en opskrift på succes, men det ødelægger fuldstændig forsvaret og målmanden. Tak til vores fantastiske fans, som hjælp os, siger Landin.

Det nordtyske mandskab vandt andet semifinaleopgør med 33-32 og gik dermed videre med mindste margin efter 30-30 i det første opgør.

Landin'erne var vigtige

Dette var i høj grad takket være to gange Landin, Magnus og Niklas, der henholdsvis blev topscorer og diskede op med afgørende redninger i kampens slutfase. Sidstnævnte bliver fremhæver af Kiel-træner Filip Jicha.

- Vi var lidt nervøse og var bagud i næsten 40 minutter. Men vi satte en stime sammen, stabiliserede vores forsvar og havde Niklas Landin, som hjalp os med redninger, siger Kiels tjekkiske træner.

Det er anden gang på tre år, at Kiel vil være at finde i Final4.

Ud over Kiel er Vive Kielce, Veszprem og den forsvarende Champions League-vinder, Barcelona, i Final4, der spilles i Köln den 18. og 19. juni.