Håndbold

Odense sikrer finale med sikker sejr og vild præstation

Odense Håndbold møder Team Esbjerg i DM-finalen.

Det var helt lige frem til et kvarters spil, men så pillede Althea Reinhardt fuldstændig pynten af Herning-Ikast-spillerne.

Takket være især landsholdsmålmanden spillede Odense Håndbold sig sikkert i DM-finalen, da de vandt den tredje og afgørende semifinale mod Herning-Ikast.

Odense Håndbold vs. Herning-Ikast Håndbold
29-23
(16 - 9)
Topscorer
HoldSpiller(e)Mål
Odense HåndboldDione Housheer8 mål
Herning-Ikast HåndboldSimone Petersen6 mål
Udvisninger
HoldUdvisninger
Odense Håndbold1
Herning-Ikast Håndbold4

Reinhardt endte med en redningsprocent over 40, mens Dione Housheer blev topscorer med otte mål.

- Jeg har det sindssygt fedt. Det er virkelig en holdindsats, vi leverer i dag, siger Althea Reinhardt til TV 2 SPORT.

- Mit forsvar står også sindssygt godt og giver mig gode arbejdsbetingelser, så det er megafedt.

Finaler mod Team Esbjerg

I finalen skal Odense, der er forsvarende mester, op mod Team Esbjerg. De spillede sig videre efter to tætte kampe mod Viborg.

Første finale spilles i Odense tirsdag den 24. maj klokken 20.30, mens Esbjerg tager imod Odense den 28. maj klokken 16. Kampene kan ses på henholdsvis TV 2 SPORT og TV 2 - og selvfølgelig på TV 2 PLAY.

En eventuel tredje finale spilles 31. maj.

Herning-Ikast må tage til takke med kampe om DM-bronze mod Viborg.

- Jeg synes, vi spiller en jammerlig første halvleg. Vi holder ikke vores aftaler defensivt, og vi er ikke kyniske nok i angrebet. Vi kommer bagud med for meget til anden halvleg, siger Herning-Ikasts stregspiller Rikke Iversen.

Sådan forløb kampen

/ritzau/

Herning-Ikast startede kampen med et lille overtag, indtil Odense cirka halvvejs i første halvleg for alvor kom op i gear og med en stime på seks mål i træk gik fra 6-8 til 12-8.

Gæsterne kunne slet ikke få tingene til at fungere, og med en pauseføring på 16-9 til Odense havde Herning-Ikast en del at tænke over i omklædningsrummet. I de sidste cirka 20 minutter af første halvleg scorede midtjyderne kun et enkelt mål.

I anden halvleg opstod der aldrig spænding. Herning-Ikast-træner Kasper Christensen måtte tidligt trykke på timeout-knappen, efter at Odense havde bragt sig foran 21-12.

Med et lille kvarter tilbage bragte Maren Aardahl for første gang Odenses føring op på ti mål, og så kunne nordmanden og hendes holdkammerater godt begynde at glæde sig til at skulle spille i DM-finalen.

Herning-Ikast havde ganske enkelt ikke noget modsvar. Hverken i forsvaret eller angrebet, hvor midtjyderne kæmpede gevaldigt med at få bolden forbi Odense-målmand Althea Reinhardt.

Først til sidst fik Herning-Ikast pyntet på resultatet, så det papiret endte med ikke at ligne den afklapsning, det faktisk var.

Odenses Dione Housheer blev med otte mål kampens topscorer. Hollænderen lavede halvdelen af dem på straffekast.