Håndbold

Træner i chok – suspenderet for at spille på eget hold

Der er tale om en kamp, hvor Mattias Zachrisson spillede på, at hans eget hold ville vinde. Det er dog stadig strafbart, og det forstår han ikke.

Mattias Zachrisson, tidligere landsholdsprofil for Sverige, har dummet sig.

Derfor kommer han ikke til at være assistenttræner for det svenske ligahold Guif for resten af året. Det har Sveriges håndboldforbund besluttet.

Forbundet har straffet ham for at spille penge på en ligakamp, hvor hans hold har været involveret. En beslutning, der overrasker Zachrisson, der ikke spillede på modstanderen.

- Det, jeg har gjort, er, at jeg har lagt et væddemål på, at vi vinder en kamp. En lige en på Guif. Man må tilsyneladende ikke spille på et positivt resultat. Det kom som et stort chok, siger den suspenderede træner til Aftonbladet.

Guif spiller i Sveriges bedste håndboldliga, og de har haft Zachrisson som assistenttræner siden december 2020. Den 31-årige svensker stoppede sin aktive karriere samme år, da en skade i armen blev ved med at plage ham.

Forstår ikke reglen

Han ærgrer sig naturligvis over situationen, han er havnet i - han forstår den tilmed ikke.

- Jeg ved godt, at der har været nogle markante sager omkring betting i fodbold, men jeg troede ikke, det kunne ende sådan, fordi man har spillet på sit eget hold i håndboldligaen.

- Der er stor forskel på at satse på for eksempel gule kort i fodbold, eller at modstanderne vinder. Det er først her, at manipulation kommer ind i billedet, forklarer Zachrisson.

Selvom Sveriges håndboldforbund henviser til paragraf 1:2, har den svenske assistenttræner tænkt sig at anke straffen, der holder ham ude resten af året.

Zachrisson står noteret for 128 landskampe for Sverige.