Klubikon sagde farvel til stående klapsalver og hyldestvideo

Flere tidligere og nuværende holdkammerater sagde farvel til Sabine Englert i en hyldestvideo.

I 13 år har Sabine Englert været en særdeles velkendt skikkelse på den midtjyske hede.

Men, som hun selv siger, har alting en ende, og fra sommer rykker Herning-Ikast-målvogteren østpå, hvor hun har skrevet kontrakt med konkurrenterne fra Aarhus United.

Tirsdag aften sagde den 40-årige tysker så farvel til hjemmepublikummet efter den første bronzekamp mod Viborg HK, og det var til stående ovationer fra tilskuerne og varme kram fra holdkammeraterne.

- 13 år… Det er mange år. Det er mange oplevelser. Jeg kommer helt klart til at savne det, sagde Sabine Englert, da hun fik mikrofonen i hånden.

Herning-Ikast vandt den første bronzekamp med 33-16, og hvis de i weekenden gentager kunststykket på udebane, er bronzemedaljerne sikret, og Englert vil have spillet sin sidste hjemmekamp for den midtjyske storklub.

Derfor blev minutterne efter tirsdagens kamp brugt til at hylde en af klubbens helt store personligheder.

Holdkammeraterne krammede Englert én efter én, tilskuerne rejste sig op og klappede, og så blev der vist en video, hvor flere af klubbens tidligere og nuværende spillere sagde farvel.

- Det var rigtig dejligt at høre fra nogle af de gamle holdkammerater. Det er dejligt at vide, at man også er husket blandt dem, sagde Sabine Englert.

Herunder kan du læse noget af det, som tyskerens tidligere og nuværende holdkammerater husker målvogteren for.

Louise Svalastog

Tidligere holdkammerat

- De tre år, vi havde sammen i FC Midtjylland (Herning-Ikasts tidligere navn, red.), står meget nært i mit hjerte, og det var du en af årsagerne til. Kæmpe tak. Tak til dig og kæmpe tillykke med verdens fineste karriere. Hvor har den bare været flot.

- Jeg ved, det er svært for dig at forlade Herning-Ikast, for det ligger dit hjerte nært, men jeg kan fortælle dig, at det ikke forsvinder, selvom du stopper.

Sabine Pedersen

Tidligere holdkammerat

- Du har været en stor del af alt det, vi har vundet og opnået i den tid, som vi spillede sammen i FCM. Kæmpe tak for det - og tak for at have spillet med mig.

Lærke Møller

Tidligere holdkammerat

- 13 år i den samme klub er jo fuldstændig vildt, men hvad der måske er vildere, er, at du har formået at skrive 13 étårige kontrakter. Jeg tænker, der er mange sportsdirektører igennem tiden, der har fået grå hår af dig, fordi de selvfølgelig gerne ville forlænge med det tyske plankeværk i længere tid.

- Tak for de fem år, vi fik sammen, Sabine. Både på banen med DM-guld, EHF-guld og Final 4 i Champions League, men også de gode minder uden for banen.

Trine Østergaard

Tidligere holdkammerat

- Stort tillykke med en vanvittigt flot karriere i FC Midtjylland og Herning-Ikast. Du er uden tvivl en kæmpe inspiration og et klubikon for rigtig mange mennesker. Jeg vil gerne sige tusind tak for alle vores oplevelser, titler og minder.

Mathilde Bjerregaard

Tidligere holdkammerat

- Så er din tid i HIH ved at være slut, og jeg vil gerne sige tak for tre fantastiske sæsoner sammen med dig. Jeg kom til klubben med den dybeste respekt for ”Die Deutsche Mauer” inde i målet, og i dag har jeg også den dybeste respekt for dig som menneske, Englert, for du er virkelig en éner.

Emma Friis

Holdkammerat

- Tusind, tusind tak for alle de år, du har været i klubben. Du har givet sindssygt meget både på og uden for banen. Jeg kan huske, at da jeg startede i klubben, var jeg en lille pige på 16 år, og du kom og tog dig af mig som en mor. Det er jeg virkelig glad for.

Sarah Iversen

Holdkammerat

- Jeg tror, at jeg taler for alles vegne, at når man har fået æren af at spille på hold med dig og være holdkammerat med så dygtig en spiller, som du er, kan man kun blive rørt over alle de ting, man har fået lov til at opleve, og alle de ting, du kunne lære fra dig i gode og dårlige tider. Du vil blive savnet.