Håndbold

Aalborg henter smal sejr efter dramatisk afslutning

Aalborg spillede kontrolleret i hele kampen mod BSH, men afslutningen blev alligevel utrolig tæt.

Det var til at mærke på hjemmebanepublikummet i Aalborg, at der var en DM-finale på spil.

De leverede en stærk indsats og stod bag holdet, der endte med at vinde snævert over Bjerringbro-Silkeborg i den første DM-semifinale.

Aalborg var komfortabelt foran i hele opgøret, men storspil fra Mikkel Løvkvist i BSH-målet betød, at afslutningen blev utrolig tæt. Aalborg var kun foran med ét mål med et minut igen. De endte dog med et slide en sejr hjem.

Resultatet betyder, at Aalborg Håndbold kan blive finaleklar med uafgjort mod BSH i returkampen.

I den anden DM-semifinale vandt GOG sikkert med 32-22 over Skjern tidligere onsdag.

Sådan forløb kampen

/Ritzau

De forsvarende mestre tog hurtigt teten i kampen grundet den utrolige træfsikkerhed. 11 skud gav 11 scoringer og en føring på 11-7.

Aalborg-holdet spillede sig frem til gode muligheder i alle angreb, og afslutningerne blev leveret med stor koncentration. Især Nikolaj Læsø var godt skydende med fem mål på fem skud i de første 30 minutter.

Det var egentlig ikke, fordi BSH spillede skidt. Med undtagelse af fem-syv minutter midtvejs i halvlegen, hvor det kneb med at komme fri angrebsmæssigt, spillede gæsterne godt.

Og da Mikkel Løvkvist i målet endelig fik lidt fat i de sidste ti minutter af halvlegen, slap BSH til pause kun bagud med 11-14.

Spændingen var intakt, og selv om Aalborg kom på 16-11 tidligt anden halvleg, holdt BSH fast. Tre mål på stribe reducerede afstanden til to mål.

Nikolaj Læsø med en flot scoring. Han har spillet en rigtig god første halvleg. Video: Emil Ottendal

Aalborg holdt hovedet koldt

De midtjyske gæster fik dog aldrig kontakt. Det var ret præcist den føring på fire mål, som Aalborgs fejlfrie start på kampen havde givet, BSH aldrig fik has på trods tydelig træthed hos det skadesplagede hjemmehold.

Ti minutter før tid hed stillingen 21-17, og selv om BSH kom inden for et måls forskel med et minut igen, var det for sent.

Aalborg havde bolden, og da BSH tog en udvisning med omkring ti sekunder igen, da der var markering for passivt spil, blev dommernes arm taget ned igen.

Gæsterne var nødt til at lade Aalborg komme fri til skud. Det blev en opgave for kampens store oplevelse, Nikolaj Læse, som tordnede målet til 24-22 ind. Hans niende scoring i kampen.

Dermed skal BSH vinde hjemmekampen i næste uge for at fremtvinge en tredje og afgørende semifinale. Cifrene er underordnet.