Håndbold

Stor overraskelse: Gidsel er tilbage og klar til DM-semifinalen

Skjern har en ekstra udfordring at forholde sig til onsdag aften. Mathias Gidsel er på rekordtid blevet kampklar og er skrevet på holdkortet.

Du kan se DM-semifinalen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

De har gjort alt for at holde nyheden hemmelig.

Men nu kan GOG ikke gemme på den længere. Mathias Gidsel er kommet sig over den korsbåndsskade, han fik under EM i januar og er med i GOG’s trup til onsdagens første DM-semifinale mod Skjern.

- Jeg er endelig klar til at spille lidt håndbold igen. Det har været nogle lange fire måneder, og det er ikke i særlig lang tid, jeg har troet på, at jeg skulle få lov til at trække i en gul spillertrøje igen, siger Mathias Gidsel til TV 2 SPORT.

- Det er fantastisk, ubeskriveligt. Jeg havde ikke troet på, at jeg skulle spille mere håndbold her i GOG. Det havde hverken jeg eller fysserne (fysioterapeuterne, red.) troet på. Her de seneste par uger har jeg godt kunnet se, at det begyndte at gå bedre og bedre til træning.

Gidsel fortæller videre, at det er ekstra særligt, at comebacket sker i en DM-semifinale mod netop Skjern, hvilket er hans barndomsklub.

- Det er specielt. Der er nogle helt andre følelser på spil, siger Gidsel.

- Det er ikke tit, at jeg er stolt af mig selv. Men jeg er stolt af mig og den fysiske stab, når det har kunnet lade sig gøre.

Hvis der var det mindste tvivl, havde jeg ikke spillet

Mathias Gidsel om en eventuel risiko

”Usandsynligt, at han kommer i aktion igen”

Mathias Gidsel blev skadet efter kort tid i bronzekampen mod Frankrig 30. januar. Meldingen var, at han var ude i fire til seks måneder.

GOG mente dengang, at det var ”usandsynligt,” at Gidsel kom i aktion for klubben igen.

Men selvom der knap nok er gået fire måneder endnu, er han atter at finde på halvgulvet igen i Gudme.

- Jeg har stadig en drøm om at vinde DM-guld. Da jeg blev skadet, kunne jeg måske godt se, at det ikke var mig, der skulle hjælpe min klub. Nu er jeg her så heldigvis igen. Det vil betyde utroligt meget at kunne bidrage med at vinde den her sidste medalje, siger han.

- Jeg satser ikke noget. Jeg er helt fit for fight og har en stor tro på, at jeg stabil i det "dårlige" knæ. Jeg satser overhovedet ikke noget og har trænet med i de seneste tre uger, hvor det er gået godt. Hvis der var det mindste tvivl, havde jeg ikke spillet. Jeg ville aldrig kunne se mig selv i øjnene, hvis jeg bare satte mig på bænken, så Krickau i øjnene og sagde: "Jeg har et fedt job efter sommer i Berlin." Jeg vil det her, og det er en kæmpe drøm for mig.

Mathias Gidsel forklarer selv, at det har set ok ud til træning, men erkender også, at det er svært at sammenligne træning og kamp.

GOG-backen har igennem sit genoptræningsforløb selv givet nogle hints om, at han var på vej tilbage. 4. maj fortalte han, at humøret var begyndt at blive bedre, og at han havde det rigtig godt.

Mathias Gidsel skifter til tyske Füchse Berling i næste sæson.

Den danske højreback faldt til jorden på vej hjem i forsvaret. Video: TV 2 SPORT