Håndbold

Med dette mål skrev GOG-stjerne historie

Jerry Tollbring overtager rekorden fra Emil Jakobsen, der også har spillet i GOG.

En scoring til 15-12 plejer at være ganske normal, men onsdag var den helt særlig.

Da GOG-spilleren Jerry Tollbring satte bolden i mål kort før pausen i DM-semifinalen mod Skjern, overtog han nemlig scoringsrekorden i den danske liga.

Og det var bestemt ikke uden betydning.

- Det betyder noget for mig. Det er stort at slå målrekord i Danmark. Det er en meget god liga. Jeg håber, den kommer til at stå længe, siger Tollbring.

Fløjspilleren overtager rekorden fra den tidligere GOG-spiller Emil Jakobsen, og han har endda helt op til fem kampe tilbage i sæsonen.

All time-topscorere i Herreligaen

  1. Jerry Tollbring (247 mål)*
  2. Emil Jakobsen (244 mål)
  3. Róbert Gunnarsson (241 mål)

* sæsonen er ikke afsluttet.

Rekorden inkluderer både mål i grundspillet og i slutspillet.

Holdkammeraterne drillede

Op til den første DM-semifinale, som GOG vandt med 10 mål, havde Jerry Tollbring forsøgt at nedtone vigtigheden af at få rekorden.

Men folk omkring svenskeren var flinke til at minde ham om det.

- Mine holdkammerater havde sagt ”nu er det bare ti mål mere, nu er det fire mål mere”.

Var du påvirket af det?

- Jeg tænkte ikke så meget på det under kampen. Jeg forsøgte bare at score, siger Tollbring, der havde let til smil under hele interviewet.

Hvis han bliver ved med at bidrage med mål, er der gode chancer for, at GOG stryger i DM-finalen. Efter sejren i den første kamp skal de blot bruge ét point, når de to hold mødes i Skjern på onsdag. Du kan se kampen på TV 2's platforme.

Med Mathias Gidsel tilbage efter fire måneders skadespause vinder GOG den første af maksimalt tre DM-semifinaler mod Skjern med 33-23. Video: TV 2 SPORT