Håndbold

Viborg køber København-profil, og investorer vil bygge ny hal til GOG

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt, der er set og sket rundt om i hallerne.

Det har været en hård uge for fans i Viborg HK, der måtte se Line Haugsteds skulder blive revet af led, finaledrømmen blive flået fra dem og til sidst resten af Viborg-holdet blive skilt ad i den første bronzekamp mod Herning-Ikast.

Nederlaget på 16-33 - 17 mål (!) - var historisk og det største nogensinde i en indbyrdes kamp mellem de to traditionsklubber.

Så lad os begynde denne uges Hørt i Hallen med at tilbyde en smule trøst til jer slagne Viborg-sympatisører. Der er gode nyheder på vej til jer.

København Håndbold har fredag annonceret et salg af den svenske landsholdspiller Melissa Petrén - uden at sætte navn på køberen. Men ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er det Viborg, der har købt Petrén fri og henter hende som endnu en forstærkning til næste sæson - år 1 efter Line Haugsteds og Kristina Jørgensens afsked med domkirkebyen.

Den tidligere Horsens-spiller Petrén ville gerne tilbage til Jylland og tættere på kæresten Josip Cavar i TTH Holstebro, og så slog Viborg til.

Hørt i Hallen

'Hørt i hallen' er beretninger og skæve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens håndboldhaller.

Alle historier er verificeret af TV 2 SPORTs kilder i håndboldmiljøet.

Har du også hørt eller set noget i hallen, som du synes, vi bør vide? Skriv til os på hoertihallen@tv2.dk 

Mens Petrén tager væk fra København, er det for længst annonceret, at Rasmus Overby til sommer kommer til som ny cheftræner - og Overby ankommer i hovedstaden med succes og som nykåret svensk mester, efter Sävehof onsdag tog den tredje og afgørende sejr i finaleserien mod Skuru.

Apropos Sävehof, så har en anden dansker netop meldt sin ankomst i den svenske klub. Som vi fortalte i Hørt i Hallen i marts fandt Mai Kragballe - den tidligere Randers- og København-profil - ikke lykken i franske Nantes, så hun forlader klubben igen denne sommer og rykker til Sävehof.

Ny arena på Sydfyn?

I GOG har de i mange år snakket og drømt om en større kulisse end de traditionsrige - men også lidt trængte - omgivelser i Gudme, og noget tyder på, at det nu kan være noget på vej.

En gruppe private investorer har konkrete planer om en helt ny arena i Svendborg med plads til op til 3.400 tilskuere, skriver Fyens Amt Avis, og i samme avis udtrykker GOG-direktør Kasper Jørgensen sin store begejstring for projektet og melder GOG klar til at flytte de 15 kilometer sydpå, hvis arenaen bliver en realitet.

Det er der formentlig gode chancer for, når nu kommunen hverken skal betale for mursten eller mørtel. Det klarer de private investorer, så kommunen kun skal betale til driften af hallen, når den står færdig.

Færdig er håndboldsæsonen ikke helt endnu, men de første mesterskabspokaler er blevet uddelt rundt om i Europa, og de næste bliver det snart.

Danskerklubben Magdeburg skal kun bruge ét point mod bundholdet Balingen for at sikre sig det tyske mesterskab på torsdag, og allerede i denne weekend kan Odense sikre sig DM-titlen i Bambusa Kvindeligaen, hvis det bliver til point i den anden finalekamp mod Team Esbjerg.

Kvindernes bronzemedaljer bliver måske også uddelt til Herning-Ikast lørdag eftermiddag i Viborg, og i næste uge kan både GOG og Aalborg spille sig i herrernes DM-finale.

Der bliver nok at følge med i. Overblikket over de kampe, vi sender på TV 2's kanaler, finder du ved at klikke her.

Du kan skrive til ’Hørt i hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt eller set noget i hallerne i Danmark, som vi bør vide.