Håndbold

Hørt i Hallen: Pokalseedning skaber forundring før lodtrækning

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt, der er set og sket rundt om i hallerne.

Det er blevet juni og officielt sæson for sommerkjoler og solcreme, og således også for champagnesprøjt, sejrfester og lykønskninger til håndboldsæsonens store vindere.

Champagnen måtte Odenses håndboldkvinder ganske vist først lukke ud af flasken, da de kom i omklædningsrummet efter guldtriumfen mod Team Esbjerg - tv-gulvet i Odense er ikke så glad for kombinationen af guldglimmer og alkohol - men det gjorde næppe festen mindre for fynboerne efter gyserafslutningen på finaleserien og den anden DM-triumf i træk.

Tak for dramaet og tillykke til Odense - og når vi nu er i gang med tillykke-kort, bliver vi også nødt til at sende et cirka 600 kilometer sydpå til Magdeburg og Jannick Green, Michael Damgaard, Mike Jensen og Magnus Saugstrup.

Magdeburgs første mesterskab i 21 år blev en realitet torsdag aften - og det er så i øvrigt samtidig Magnus Saugstrups fjerde mesterskab i træk efter tre gange DM-guld med Aalborg og nu det første i Bundesligaen. Der kunne godt vente flere ude i fremtiden.

Hørt i Hallen

'Hørt i hallen' er beretninger og skæve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens håndboldhaller.

Alle historier er verificeret af TV 2 SPORTs kilder i håndboldmiljøet.

Har du også hørt eller set noget i hallen, som du synes, vi bør vide? Skriv til os på hoertihallen@tv2.dk 

Mens humøret er højt i Magdeburg, er stemningen noget mere lunken i flere af de danske herreligaklubber. Ikke mindst i Fredericia, Mors-Thy og Ribe-Esbjerg, efter Dansk Håndbold Forbund har fastlagt seedningen til lodtrækningen i 1/8-finalerne i pokalturneringen.

Her er ingen af de tre slutspilshold fundet værdige til at blive seedet, mens TTH Holstebro, SønderjyskE og KIF Kolding - alle fra kvalifikationsspillet - til gengæld alle er lukket ind i det fine selskab af seedede og således undgår både at trække hold som Aalborg og GOG og får chancen for at blive parret med et af de tre 1. divisionshold, som stadig er med i turneringen.

Forklaringen er simpel: Det er den senest færdigspillede turnering, der afgør, hvem der bliver seedet, og derfor har DHF seedet de otte slutspilshold fra sidste sæson. Fordi lodtrækningen sker, inden der er fundet en dansk mester senere denne måned.

De tre forundrede klubber argumenterer derimod for, at grundspillet i denne sæson må gælde som en færdigspillet turnering, og at den derfor bør danne grundlag for seedningerne, når nu DHF ikke vil vente med lodtrækningen til efter sæsonen, selv om pokalkampene først skal spilles til august.

Seedet eller ej - lodtrækningen til 1/8-finalerne sker på onsdag i forbindelse med den første 1. bronzekamp direkte på TV 2 SPORT.

Selv om sæsonen snart slutter, har også den forgangne uge budt på masse af håndboldnyt. Holland skal afløse Frankrig som træningsmakker til Danmark og Norge i Golden League-turneringen, SønderjyskE har fyret sportsdirektør Simon Lindhardt efter 17 år, og KIF Kolding-assistenten Torben Sørensen har meldt sin afgang.

Også transfermarkedet simrer stadig, selv om blusset er skruet ned. Skanderborg Aarhus' Jon Katballe er blevet præsenteret i Lemvig-Thyborøn - et skifte, vi tidligere har erfaret i disse spalter - Ringkøbings kvindehold har hentet den islandske landsholdsspiller Lovisa Thompson, og så er der ikke mindst chok-nyheden om Bjarte Myrhols kortvarige comeback for resten af sæsonen, hvor han måske får lov at prøve at vinde Champions League.

THW Kiel manglede akut en vikar for en skadet Hendrik Pekeler, og til sådan en rolle er pensionerede Bjarte Myrhol stadig en meget eftertragtet herre rundt om i Europa.

Eventyr i Europa er også noget, de rigtig gerne vil i Aalborg, og chancen for en ny tur i Champions League-karrusellen steg betragteligt for nordjyderne med de to sejre over Bjerringbro-Silkeborg i semifinalen.

Så forståeligt var Stefan Madsen en meget lettet mand efter kamp to i Silkeborg. Ikke mindst fordi han skadesplagede mandskab nu kan få tiltrængt ro og hvile og nøjes med at se TV 2 lørdag eftermiddag, mens GOG og Skjern tager en tredje altafgørende tvekamp for at afgøre, hvem af de to får lov at møde Aalborg i DM-finalen.

GOG-Skjern er lørdag fra klokken 15.30. Du kan få overblikket over de kampe, vi sender på TV 2's kanaler, ved at klikke her.

Du kan skrive til ’Hørt i hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt eller set noget i hallerne i Danmark, som vi bør vide.