Håndbold

Myrhol dropper pension - gør comeback hos storhold

Bjarte Myrhol stoppede sin aktive håndboldkarriere i 2021 efter en slem skulderskade.

Bjarte Myrhol gør i en alder af 40 år comeback til håndboldbanen.

Det sker et år efter nordmandens karriestop. Den tyske storklub THW Kiel har nemlig givet den bomstærke stregspiller en kontrakt for resten af sæsonen.

- Kiel har reageret på skaden til Hendrik Pekeler og har skrevet kontrakt med Bjarte Myrhol som en ekstra mulighed på stregpositionen, skriver klubben på sin hjemmeside.

Myrhol kan maksimalt komme til at spille fem kamp for klubben. Tyskerne mangler således tre Bundesliga-kampe i indeværende sæson, mens de også er kvalificeret til Champions Leagues Final 4.

Her venter Barcelona i semifinalen, mens en eventuel finale vil være mod Veszprem eller Vive Kielce.

Sluttede karrieren i Skjern

Stregspiller var i en lang årrække blandt verdens bedste stregspillere, men i sommeren 2021 sagde han stop.

Myrhol var en af herreligaens største profiler, da han tørnede ud for Skjern fra 2015 til 2021. I sin tid var det kroppen, der sagde fra:

- Det har været en svær og lang beslutning, som jeg har brugt godt med tid på. Jeg har simpelthen en krop og en skulder, der ikke vil spille mere. Jeg kan godt kæmpe mig igennem det sidste stykke tid, men at der skulle gå halvandet år mere med de smerter, var ikke til at holde ud.

- Der er mange ting, jeg kommer til at savne helt vildt, men der er også ting, jeg glæder mig helt vildt til. Jeg forsøger at være en optimist i det hele, sagde Bjarte Myrhol til TV 2 SPORT i april 2021.

Det var skulderproblemer, der senest gav Myrhol udfordringer. Den norske stregspiller har dog haft et hårdt håndboldliv. I 2020 blev han ramt af en slem tarmsygdom, imens han i 2011 fik konstateret testikelkræft.

Alt det kæmpede han sig tilbage fra, og nu har han altså også kæmpet sig tilbage på håndboldbanen i en alder af 40 år.