Håndbold

Gidsel strålede, da GOG spillede sig i finalen

Mathias Gidsel var den helt store fornøjelse, da GOG spillede sig i DM-finalen for første gang siden 2019.

Drømmen om at vinde DM-guld lever endnu på Sydfyn, mens den er slukket i det vestjyske.

Anført af landsholdsstjernen Mathias Gidsel leverede GOG lørdag eftermiddag en overbevisende præstation, da de tog imod Skjern Håndbold i den tredje og afgørende semifinale.

Allerede tidligt i opgøret fik den sydfynske traditionsklub etableret et solidt forspring, og selvom de grønblusede gæster gjorde et ihærdigt forsøg, var hjemmeholdets føring reelt aldrig i fare.

I finalen skal GOG møde Aalborg. Det bliver dermed en gentagelse af guldkampen fra 2019, hvor nordjyderne efter tre dramatiske kampe vandt mesterskabet.

Vild stemning i Gudme

Tændingen var enorm hos GOG og især Simon Pytlick, der åbnede kampen med to hurtige scoringer, som bragte fynboerne foran 2-0. Hurtigt viste også Mathias Gidsel, at han er ved at være, hvor han var inden sin korsbåndsskade.

Landsholdsprofilen, der øjensynligt har brugt meget tid i styrkerummet de seneste måneder, bød ind med tre scoringer inden for de første 11 minutter og bragte GOG på 9-5.

I den anden ende spillede Skjern meget stationært og uden det tempo, der kendetegnede GOG's angrebsspil. Lasse Mikkelsen, der ofte går forrest, kunne slet ikke finde sit spil og scorede først i fjerde forsøg efter 16 minutter.

GOG-cheftræner Nicolej Krickau tillod sig at give pause til Gidsel og Pytlick, men det holdt ikke fynboerne fra at score stribevis af mål. Skjerns forsvar var hullet som en si, og hjemmeholdet gik til pause med en føring på 19-13.

Afværgede Skjerns tilnærmelser

Vestjyderne hankede op i sig selv efter pausen, mens GOG sløsede og lavede flere fejl i angrebsspillet. Det betød, at fynboernes forspring skrumpede til fire mål, da Lasse Mikkelsen sneg bolden i mål efter 43 minutter.

Kortvarigt så det ud til, at GOG var gået i stå. Flere spillere lignede spørgsmålstegn, når en angrebsaktion kiksede, og Skjern havde mentalt overskud.

Der gik dog ikke længe, før momentum var tilbage hos GOG, og tiden løb langsomt fra Skjern, som måtte opgive ævred.