Håndbold

Sagosen ramt af alvorlig skade

Sander Sagosen misser Final 4 i Champions League, efter han søndag pådrog sig en alvorlig ankelskade.

Den norske håndboldstjerne Sander Sagosen må se til fra sidelinjen i de næste mange måneder.

Søndag blev nordmanden ramt af en alvorlig ankelskade, da han sammen med Kiel mødte Hamborg i den tyske Bundesliga. Det skriver storklubben i en pressemeddelelse.

Det var i kampens niende minut, at Sander Sagosen kom til skade, og ikke lang tid efter kunne det altså konkluderes, at venstre ankel er brækket.

- Med denne type skade vil Sander være ude i seks til otte måneder, siger klubbens læge, Frank Pries.

THW Kiel, der for nylig endegyldigt mistede muligheden for at vinde det tyske mesterskab, står foran en stor opgave senere på måneden, hvor de skal spille Final 4 i Champions League.

I forvejen stod det klart, at de må undvære stjernespilleren Hendrik Pekeler, og skaden til Sander Sagosen er selvsagt et hårdt slag for den nordtyske klub.

- Det er brutalt, at vi har mistet to af vores nøglespillere på så kort tid. Vi føler med Peke (Pekeler, red.) og Sander, men vi ved ved også, at vi nu er nødt til at arbejde uden dem. Vi vil lade det synke ind i dag, og så vil vi fortsætte i morgen, siger Filip Jicha, der er cheftræner i THW Kiel.

"Kan næsten ikke være værre"

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er ikke i tvivl om betydningen af, at den 26-årige bagspiller ikke kommer i aktion til det forestående Final 4, hvor Kiel skal møde Barcelona i semifinalen.

- Det er fuldstændig lammende for dem.

- Det her det gør, at favoritværdigheden flyder over på det meste af Barcelonas banehalvdel. Det er en skam i så stor og flot en turnering, som alle har glædet sig til. Sagosen og Pekeler er to af de mest indflydelsesrige spillere i Kiel. Det kan næsten ikke være værre, siger Nyegaard.

Sander Sagosen ser nu ud til at være i kamp med tiden om at blive klar til EM i Sverige og Polen næste år, ligesom han står til at miste mere end halvdelen af sin sidste sæson i Kiel.

Allerede i efteråret sidste år kom det frem, at den 26-årige bagspiller skifter til det storsatsende norske håndboldprojekt Kolstad i sommeren 2023.

Tidligere i karrieren har Sander Sagosen spillet for Aalborg Håndbold og franske PSG, inden han i 2020 skiftede til Kiel.