Aalborg udligner i sidste sekund af dramatisk DM-finale

Første DM-finale mellem GOG og Aalborg blev en tæt og fysisk affære, hvor Aalborg fik uafgjort med hjem, selvom de undervejs var bagud med fem mål.

Aalborg Håndbold var bagud i store dele af første DM-finale på udebane mod GOG, men med en scoring i allersidste sekund sikrede Jonas Samuelsson udeholdet et godt udgangspunkt inden anden DM-finale.

- Jeg nåede at tænke, at jeg ikke skal tænke noget. Jeg skal bare gå med følelsen og skyde bolden i mål, lød det fra en lettet Samuelsson lige efter kampen.

Resultatet betyder, at Aalborg med en sejr i anden DM-finale på hjemmebane søndag kan blive dansk mester igen. Omvendt bliver GOG også mester, hvis fynboerne vinder. Uafgjort vil resultere i en tredje finalekamp i Gudme.

GOG-overtag efter stærk Aalbog-start

Af Ritzau

GOG jagter sit første sæt guldmedaljer siden 2007, mens Aalborg går efter det fjerde mesterskab i træk.

De forsvarende mestre lagde hurtigt lidt en dæmper på det entusiastiske publikum i Gudme Hallerne ved at komme foran 2-0 inden for det første minut. Men GOG kom derefter hurtigt i gang, og ved 4-3 var fynboerne foran for første gang.

De to hold fulgtes ad med kun et enkelt mål til forskel, indtil Mathias Gidsel med to hurtige scoringer sendte GOG i front med tre ved 13-10 cirka fem minutter før pausen.

De første 30 minutter endte med en føring til GOG på 14-11, og så havde Aalborg lidt at tænke over i omklædningsrummet.

Smed femmålsføring

Fra anden halvlegs start var GOG fortsat i kontrol. Aalborg fik reduceret til 16-18, men så svarede hjemmeholdet igen med tre mål i træk, så det blev 21-16.

Men så gik der gummiarm i den for GOG, og Aalborg fik nyt håb. Fynboerne havde pludselig meget svært ved at score, og der blev reduceret til 22-20.

Det blev også 23-22. Aalborg lugtede blod, og stemningen i hallen blev anspændt.

Simon Pytlick fik fyret op under kedlerne på lægterne igen, da han scorede til 25-22 med små fire minutter igen. GOG kunne dog ikke ryste Aalborg af sig.

Udligning i sidste sekund

Benjamin Jakobsen reducerede til 24-25 med små to minutter tilbage. Efter et langt GOG-angreb, der bød på adskillige frikast, men som endte uden mål, fik Aalborg bolden igen med 20 sekunder igen med mulighed for at udligne.

Aalborg-træner Stefan Madsen tog en timeout for at sætte angrebet op. Til allersidst endte bolden ved Jonas Samuelsson, og den svenske fløjspiller sørgede for ekstatisk nordjysk jubel, da han som tiden løb ud fik udlignet.

Tidligere onsdag aften vandt Bjerringbro-Silkeborg (BSH) den første kamp om bronzemedaljer mod Skjern Håndbold. BSH vandt 30-28 efter ellers at have været bagud med fire mål undervejs i anden halvleg.

Skjern er derfor nu tvunget til at vinde, når de to hold mødes igen lørdag.