Håndbold

GOG vil gerne være favoritter i "sidste udkald"

Onsdag aften går det løs i herrernes DM-finale, når de to absolutte tophold i dansk håndbold, GOG og Aalborg Håndbold, dyster i første kamp.

Vi har været vant til at se de to hold dyste i toppen af dansk håndbold.

Talentfabrikken, GOG, imod den kommercielle gigant fra Aalborg Håndbold.

Onsdag aften møder de to mandskaber hinanden i den første DM-finale i Gudme.

- Der er ingen tvivl om, at et fuldt Aalborg-kavaleri alle hele sæsoner har været favoritter.

- Men vi tager gerne favoritværdigheden på os, og vi føler, at vi er klar til at gøre rigtig meget modstand, lyder det fra GOG-træner Nicolej Krickau onsdag formiddag.

Lyn-analyse

Den topform GOG viste mod Skjern kan blive afgørende.

Stefan Madsen mangler efter al sandsynlighed Lukas Sandell, som er en meget afgørende spiller. På den højre back-position har Krickau fået Gidsel tilbage, mens Stefan Madsen med stor sandsynlighed mangler Sandell.

Det kan være det helt store omdrejningspunkt, der gør, at favoritværdigheden tipper over til GOG. 

Nederlag i 2019 har skabt Aalborg-monsteret

Det danske håndboldlandskab kunne have set anderledes ud.

Vi skal en tur tilbage til DM-finalen i 2019. Her var GOG tre sekunder fra at blive dansk mester.

Aalborg scorer det afgørende mål med få sekunder tilbage af anden DM-finale mod GOG. Video: TV 2 SPORT

Det endte dog med konfetti, champagne og guldmedaljer til Aalborg i stedet. Med i pakken fik de en billet til Champions League. Siden har de ikke set sig tilbage.

- Rest is history for Aalborg. Det har accelereret tingene deroppe at få de Champions League-penge, som blev resultatet af det, forklarer Krickau, der tilføjer:

- Men det er ikke realistisk at sammenligne det hold, vi havde for tre år siden, med det, vi har nu. Det samme gælder i øvrigt Aalborg.

- Vi har væsentligt mere erfaring nu. Vi har spillere, der har prøvet meget mere både som gruppe og individer, end vi havde dengang. Vi står et bedre sted og har fået det ud af erindringen, siger GOG-træneren.

Gidsel drømmer om perfekt afslutning

Og så var der ham Mathias Gidsel, det største talent på talentfabrikken af dem alle. Hans tid i GOG lakker mod enden, og han vil gerne slutte ordenligt af.

- Det vil være den perfekte afslutning for mig og en god måde at sige tak for hjælpen til min anden familie. Jeg vil lægge alt ude på det Gudme-gulv, og så må vi se, om det er nok.

Det skal dog også til at være for Gidsel og GOG. Den famøse finale i 2019 har - som tidligere nævnt - medført, at Aalborg har store forstærkninger på vej.

- Der er ingen tvivl om, at næste år kommer Mikkel Hansen, senere kommer Niklas Landin, så det kan jo være sidste udkald for GOG at vinde det danske mesterskab, hvilket de ikke har gjort i mange år, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Se den første DM-finale onsdag aften på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra kl. 20.20.