Håndbold

Hun var rigtig god og tog over i Line Haugsteds fravær

TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen giver karakterer til de danske spillere og landstræner Jesper Jensen efter sejren over Slovenien.

De danske håndboldkvinder satte punktum for sæsonen med en sejr over Slovenien. Danmark vandt testkampen i Horsens med 38-30 efter en pauseføring på 18-16.

I store perioder sprudlede det danske angrebsspil, mens defensiven, som ellers har været landsholdets fundament, vaklede i perioder. Det var tydeligt at se, at Line Haugsted var fraværende, og at nye alternativer skal bringes i spil.

Begyndelsen på 2. halvleg var sløset, men de danske spillere fik strammet grebet om kampen og spillede alt i alt en god gang håndbold. Også kontrafasen var god, og Kristina Jørgensen så aldeles skarp ud i andenbølgen.

17 sejre i 18 kampe

Det var håndboldkvindernes 17. sejr ud af 18 mulige i 2021/2022-sæsonen, hvor det også blev til VM-bronze.

Det har derfor været en historisk sæson for kvindelandsholdet, som har vist stor stabilitet og har hævet sit bundniveau. Det kunne man også se mod Slovenien. De mestrer det her med at kunne stramme grebet om kampen, og modsat tidligere opstår der ikke panik, når tingene ikke kører.

Spillerne tror hele tiden på, at de kan vinde, og det skinner igennem. Det er utrolig positivt at se.

Herunder kan du se mine karakterer til de danske spillere og landstræner Jesper Jensen efter sejren over Slovenien.

Peter Bruun Jørgensens karakterer til de danske spillere og landstræneren

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Althea Reinhardt

  Målvogter

  Reinhardt var udfordret i begyndelsen af kampen, hvor Slovenien havde mange indspil til stregen. Men hun blomstrede op og noterede sig for i alt seks redninger i de 30 minutter, hun var på banen. Men det var ikke Reinhardts bedste landskamp.

  3
 • Anna Kristensen

  Målvogter

  Viborg-målvogteren stod 2. halvleg. Efter nogle udfordringer i begyndelsen, hvor hun skulle have haft nogle redninger, spillede hun sig op med flere gode redninger og når en redningsprocent på 33. Absolut godkendt præstation af Anna Kristensen. I den periode, hvor hun begyndte at få sine redninger, trak Danmark fra.

  4
 • Lærke Nolsøe

  Fløjspiller

  Hun spillede 2. halvleg, hvor hun gjorde det fornuftigt. Havde en enkelt afbrænder på sine tre forsøg.

  3
 • Emma Friis

  Fløjspiller

  Emma Friis fik de første 30 minutter, hvor hun viste stor træfsikkerhed. Hun besidder den her fine teknik. Har et håndled med kuglelejer, der gør, at hun mestrer alle de her forskellige skudvarianter.

  4
 • Anne Mette Hansen

  Bagspiller

  Györ-spilleren begyndte som fyr og flamme. 'AM' i absolut topform med seks mål i løbet af de første 11 minutter af kampen. Det var tydeligt at se, at hun kom direkte fra et Final4-stævne i Champions League.

  Til gengæld faldt hendes niveau gevaldigt i 2. halvleg. Her var hun uskarp, det blev for sidelæns, og hun lavede mange tekniske fejl. Det trækker ned i bedømmelsen.

  4
 • Kristina Jørgensen

  Bagspiller / Kampens spiller

  Hun var god. Rigtig god. Hun er spilleren, der kan komme i den her andenbølge i midten. Og når modstanderen står fladt, hamrer hun bolden ind ligesom Line Haugsted. Mod Slovenien blev det til ni mål i alt. Jo, jo, så er der nogle tekniske fejl og store kiksere i overtalsspillet, men endnu en gang en rigtig god landskamp af Kristina Jørgensen.

  5
 • Mie Højlund

  Bagspiller

  Odense-stjernen kan spille alle pladser i bagkæden, og når hun bliver spillet i de rigtige situationer, er hun bare giftig. Ingen kan matche hende i duelspillet og igen en rigtig fornuftig landskamp af Højlund.

  4
 • Mia Rej

  Bagspiller

  Comeback i rødt og hvidt efter hendes alvorlige skade ved VM. Det var dejligt at se Rej tilbage. Hun er en lederskikkelse. Andre har taget over, mens hun har været væk, men da hun kom ind, tog hun hurtigt lederrollen på sig igen og dikterede det danske angrebsspil.  På landsholdet er der brug for en type som hende. Hun satte et rigtig godt tempo i angrebsspillet mod Slovenien, dog uden selv at være farlig.

  3
 • Mette Tranborg

  Bagspiller

  Hun laver to mål på fire forsøg. Et af målene er et hopskudsmål, hvor hun bliver spillet op i et kryds. Jeg savner, at de andre spillere arbejder mere for at sætte Tranborg op til skud. Hun er bedst, når hun bliver spillet op og skyder fra distancen.

  3
 • Simone Petersen

  Bagspiller

  Har haft en beskeden rolle på det danske landshold, men mod Slovenien var hun også med i seks-mod-seks-spillet. Hun er en god håndboldspillet, men hun søger for ofte stregen. Hun skal huske også selv at være farlig, ellers bliver hun for nem at læse for modstanderen.

  3
 • Andrea Hansen

  Fløjspiller

  Tilbage på landsholdet. Har været lidt frem og tilbage. Hun startede inde og gjorde det fornuftigt. Scorede tre mål på fire forsøg. Kom frem ad banen i kontrafasen og viste god teknik. En fin landskamp af Andrea Hansen.

  4
 • Cecilie Brandt

  Fløjspiller

  Får 2. halvleg og scorede to mål på tre forsøg. Hun gjorde det fint, men er stadig udfordret defensivt specielt ved overgange. Der er der store forbedringsmuligheder.

  3
 • Rikke Iversen

  Stregspiller

  Stod i det centrale forsvar, som var udfordret i begyndelsen. Heindahl var den anden centrale forsvarsspiller. Det blev for flagrende og offensivt, og derfor kom der et hav af slovenske indspil til stregen. Det er også en ny konstellation, og de skal lige finde deres ben. De fik bedre fat, da de trak sig længere tilbage. Og i 2. halvleg begyndte Iversen at række armene op og fik også fat i to bolde. Et mere defensivt dansk midterforsvar med godt paradespil gjorde det ligeledes nemmere for Anna Kristensen i målet. Det kommer til at tage nogen tid med det forsvar.

  Iversen scorede fire på fire i den anden ende.

  4
 • Sarah Iversen

  Stregspiller

  Forældrene til Sarah og Rikke Iversen må næsten få tårer i øjnene over at se de to søstre stå sammen i forsvaret. Når Sarah Iversen rammer sine tacklinger, kommer ingen forbi, men hun skal finde den rette balance med sin søster og Heindahl. Der var indimellem nogle problemer mod Slovenien og derfor plads bagved, men hun leverede et fantastisk udtryk som altid.

  3
 • Kathrine Heindahl

  Stregspiller

  Der manglede afstemning i perioder, men det er naturligt, når det er længe siden, at Heindahl og Iversen-søstrene har stået sammen i det centrale forsvar. Det er afgørende for Danmarks EM-succes, at midterforsvaret kommer til at stå godt. Heindahl har ikke spillet en håndboldkamp i lang tid, og den sidste skarphed manglede mod Slovenien.

  3
 • Jesper Jensen

  Landstræner

  Angrebsmæssigt sad det lige i skabet i 1. halvleg. Så kom problemerne i begyndelsen af 2. halvleg, men Jesper Jensen reagerede ved at tage en timeout efter ni minutter, og derfra var det danske angrebsspil godt igen.

  Danmark var udfordret defensivt, og det ved han. Kristina Jørgensen var også inde for at dække treerpositionen. Forsvaret bliver et tema frem mod EM i november. En udmærket landskamp af Jesper Jensen.

  4