Håndbold

Bjerringbro-Silkeborg lukker bronzeduel på hjemmebane

Bronzen i denne sæsons udgave af herrernes håndboldliga går til Bjerringbro-Silkeborg.

Mens gulddysten mellem Aalborg Håndbold og GOG først kan blive afgjort søndag aften, står det nu klart, hvor bronzemedaljerne skal hen.

På hjemmebane sikrede Bjerringbro-Silkeborg sig lørdag det tredjefineste metal ved at slå Skjern Håndbold 34-31 efter en pauseføring på fem mål.

Da BSH også vandt det omvendte opgør i Skjern, skal der ikke spilles en tredje bronzekamp, og holdene kan dermed gå på sommerferie.

Det er fjerde gang i Bjerringbro-Silkeborgs historie, at klubben får bronze.

BSH-forspring

Med sejren fra første duel i bagagen gik håndboldherrerne fra Bjerringbro-Silkeborg på banen i Jysk Arena med visheden om, at uafgjort var nok.

For landsholdsspilleren Jacob Lassen kunne det desuden være sidste kamp i BSH-trøjen, da han i sommerpausen skifter til tyske HSV Hamburg.

Sikkert var det dog, at han optrådte på hjemmebanen for sidste gang, og han åbnede med manér ved at bringe værterne på 1-0.

Ikke overraskende var han kampen igennem med til at gøre ondt på Skjern-forsvaret, som lukkede 19 mål ind før pausen og lignede et hold, der fik svært ved at kæmpe med om bronzen.

Men gæsterne nægtede at lægge sig, og med fire af anden halvlegs fem første mål, var pauseføringen på 19-14 pludselig reduceret til 20-18.

Et par fuldtræffere af Jacob Lassen og den tidligere landsholdsstreg René Toft Hansen var dog med til at øge Bjerringbro-Silkeborgs føring en smule igen, og da der manglede et kvarter, stod det 28-24 i hjemmeholdets favør.

Alligevel stablede Skjern et nyt comeback på benene og minimerede føringen til et mål før de sidste minutter.

Men Mads Kjeldgaard Andersen tog ansvaret med et par vigtige mål og satte en endegyldig stopper for gæsternes drømme om en tredje kamp.