Håndbold

Hørt i Hallen: Frækt læsertip, årets trænere og portugiser til prøvetræning

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt, der er set og sket rundt om i hallerne.

Alting har en ende, sang Michael Bundesen, og nøjagtig som en regnorm har en håndboldsæson også to.

Den første da kvinderne torsdag aften i Horsens sluttede sæsonen med landsholdets sejr over Slovenien, og i denne weekend slutter herrerne så - måske - deres sæson af med anden akt af bronzekampene lørdag og DM-finalebraget i Aalborg søndag

Sikkert er det, at Hørt i Hallen slutter sin sæson med denne udgave. Resten af sommeren vil vi lufte vores asparges-ben og sommerskjorter. Men først skal I have det seneste, vi har set og hørt rundt om i hallerne.

Vi begynder dog med noget, som vi ikke selv har set. Men det er der heldigvis andre, der har. Så tak til den Hørt i Hallen-læser, der har gjort os opmærksom på en usædvanlig gæst i Kolding i denne uge.

Hørt i Hallen

'Hørt i hallen' er beretninger og skæve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens håndboldhaller.

Alle historier er verificeret af TV 2 SPORTs kilder i håndboldmiljøet.

Har du også hørt eller set noget i hallen, som du synes, vi bør vide? Skriv til os på hoertihallen@tv2.dk 

Og her tænker vi ikke på hverken de to U23-spillere eller den nye tredjemålmand, som klubben har præsenteret i denne uge, men derimod på portugiseren Diogo Silva da Borges.

Den 23-årige højreback har nemlig trænet med i KIF Kolding i denne uge. En talentfuld fyr med fortid i Porto og slovenske Celje og med erfaring fra Champions League, og som ifølge TV 2 SPORTs oplysninger kan blive løsningen på Koldings problem på højre back, hvor en afløser for Peter Balling - der smutter til BSH - stadig ikke er fundet.

Borges er på vej tilbage fra en korsbåndsskade, men bulletiner fra den sydjyske hovedstad lyder på, at både træning og lægetjek er gået godt. Én ting kan dog stadig gøre, at flirten ikke ender i et fast parforhold: Portugiseren har også andre bejlere.

Fast parforhold har Claus Uhrenholdt og TTH Holstebro haft flere gange, men fredag blev 53-årige Uhrenholdt - 'sur, skuffet og en smule bitter', som han formulerede det over for Dagbladet Holstebro-Struer - bedt om at forlade klubben. TTH ønsker 'en ny organisering af det sportslige setup" efter klubbens katastrofesæson, og derfor 'stopper' Uhrenholdt. 'Fyret' er åbenbart for farligt et ord at bruge.

Fra en "stoppet" træner til to, der bliver hædret. Jesper Jensen og Nick Rasmussen har fået priserne som årets træner - kåret af deres egne kolleger - efter deres sæsoner i henholdsvis Team Esbjerg og Skanderborg Aarhus. Mens det er første gang for Nick Rasmussen, der bryder tre års Stefan Madsen-dominans, har Jesper Jensen snuppet prisen i kvindehåndbold fire af de seneste fem gange. Sidste år gik prisen til Dennis Bo Jensen - dengang kvindetræner i Ajax København og nu herretræner i Lemvig-Thyborøn.

Og når vi nu er i gang med trænerne - tillykke til Claus Hansen, som nordmændene har snuppet fra dansk håndbold og gjort til 'topspillerudvikler' i landet mod nord. Manden, Mikkel Hansen har kaldt 'sin anden far', skal med andre ord finde den næste Sander Sagosen. Hvem finder så den næste Mikkel Hansen til os?

Vi slutter sæsonen af med en grubler. For lige så utilfredse, som flere klubber var, da seedningslagene til lodtrækningen til 1/8-finalerne i herrernes Santander Cup kom ud, lige så enige var alle tilsyneladende om, at det var den helt rigtige løsning, da Dansk Håndbold Forbund ændrede på seedningerne få dage før lodtrækningen.

Det var det sikkert også. Men ville alle have vist samme opbakning, hvis det var EHF eller Hassan Moustafas IHF, der havde gjort det samme?

God sommer. Vi ses til næste sæson.

Du kan få overblikket over de kampe, vi sender på TV 2's kanaler, ved at klikke her.

Du kan skrive til ’Hørt i hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt eller set noget i hallerne i Danmark, som vi bør vide.