Håndbold

Rørende hyldest til afdød holdkammerat

Bronzemedaljeceremonien blev pludselig meget smuk, da Patrick Boldsen hev trøje nummer 28 frem.

Billeder, der rammer lige i hjertekulen. Det var, hvad tv-seere og publikum i Jysk Arena var vidne til efter bronzekampen mellem Bjerringbro-Silkeborg og Skjern.

Da førstnævnte fik overrakt bronzemedaljer, var det en person, der ikke var til stede, der fik alles opmærksomhed: den tidligere BSH-spiller Matthias Birkkjær Pedersen, der den 24. april pludselig døde i en alder af 19 år.

Hans bedste ven, BSH-spilleren Patrick Boldsen, havde medbragt en trøje med Birkkjærs navn og nummer på podiet, og det skabte smukke og rørende billeder, da anfører Nikolaj Øris gav bronzepokalen videre til Patrick Boldsen, som holdt den over trøje nummer 28.

- B (Birkkjær, red.) har været en del af holdet ligesom alle os andre i denne sæson. Så kunne han desværre ikke slutte det af med os, men jeg synes stadigvæk, han fortjente at være med til det sidste, siger Patrick Boldsen til TV 2 SPORT.

Har været svært og hårdt

Siden slutningen af april har han bearbejdet tabet af sin bedste ven.

- Det har selvfølgelig været svært for holdet at skulle vænne sig til, at han ikke kom her længere. For mit eget vedkommende har jeg haft det rigtig svært. Jeg har mistet min bedste ven. Det skal man også lige vænne sig. Det er hårdt, men jeg har en masse gode mennesker omkring mig, som heldigvis hjælper mig rigtig meget.

Da den tragiske nyhed blev overbragt til BSH-spillerne 22. april, blev der iværksat kriseberedskab for spillere og ledere i klubben.

Birkkjær var bagspiller og var også en del af det danske ungdomslandshold. I 2021 var han blandt andet med U19-landsholdet til EM i Kroatien, mens han i år var udtaget til en U20-landsholdssamling.