Håndbold

Rørt Gidsel erklærer helligdag

Mathias Gidsel og Simon Pytlick er lige dele lykkelige og lettede over at kunne kalde sig danmarksmestre efter en dramatisk finale i Aalborg.

Mathias Gidsel brugte sine sidste sekunder i GOG-trøjen på at vinde klubbens første DM-titel siden 2007. Dengang var han otte år gammel.

- Jeg har snakket med Svendborg Kommune. Jeg har snakket med regeringen. Der er helligdag i morgen, siger Mathias Gidsel med et stort smil til TV 2 SPORT.

- Det er første gang i 15 år, og det betyder jo så meget for Sydfyn og for sådan en lille by, at der ligger et flagskib som GOG. Nu er vi tilbage. Nu kan vi vinde DM-titler igen, som vi gjorde for mange år siden. Vi er en lille lorteklub på Sydfyn, men vi er Danmarks bedste klub på Sydfyn.

GOG nappede sejren med 27-26 over Aalborg. Nu rykker Gidsel videre til Bundesligaen og Füchse Berlin fra næste sæson.

Rørende guldtriumf

Mathias Gidsel kom til Sydfyn midt i de søde teenageår, hvor han siden har udviklet sig til en vordende verdensstjerne. Først på Oure, siden som rendyrket GOG-spiller.

- Det har været min anden familie. Mine forældre tog sig godt af mig, til jeg var 15, og så sendte de mig til Oure, hvor nogle nye har taget sig godt af mig. De har bare været min anden familie i nogle tider, hvor der har været langt hjem til mor og far.

- Jeg så lige min gamle træner fra Oure, og vi fik begge to en tåre i øjet. At kunne vise ham, at det her var enden på vores lille familie med en guldmedalje..., siger Gidsel, inden han afbryder sig selv med et glædens suk.

Lettet Pytlick: - Det betyder alt

Ligeledes var den 21-årige Svendborg-knægt Simon Pytlick en lettet mand efter kampen, hvor han meget rørt lagde sig på halgulvet, inden holdkammeraterne kom og omfavnede ham.

I første DM-finale misbrugte han nemlig en god mulighed for at afgøre kampen, og søndag aften var det lige ved at gentage sig, da han brændte en fri chance med syv sekunder igen. Denne gang formåede Aalborg dog ikke at svare igen.

- DM-guldet betyder alt for mig, holdet og byen. For alle de tre byer, der ligger dernede. Du kan se alle de unge mennesker, der tager op og støtter os i Aalborg. Det taler for sig selv. Man kan ikke andet end at værdsætte det, de gør for os. Jeg elsker dem alle sammen, lød kærlighedserklæringen fra Pytlick.

Det siger guldvinderne

Morten Olsen: - Heldigvis var det os, der var cool, da det gjaldt. Det her er punktummet for en genrejsning af en klub, der var den største i Danmark, men som måtte lukke. Nu er vi tilbage på toppen, og jeg er så glad for at have været med til det her.

Nicolej Krickau: - Jeg har kæmpet med at være træt af sølvmedaljer, så jeg er selvfølgelig glad. Vi synes jo, vi har gjort, hvad vi skulle. Vi har tabt én ud af fem kampe til Aalborg. Det her var det perfekte billede på, hvor modstandsdygtige vi er blevet, og hvor godt et hold vi har fået samlet.

Anders Zachariassen: - Det er fuldstændig fantastisk at være med til at sikre det her mesterskab. Siden 2007… det siger sig selv.

GOG-spillerne kunne juble med guldhatte og pokal efter sejren over Aalborg. Video: TV 2 SPORT