Håndbold

Gidsel nævnte ét navn igen og igen lige efter DM-triumf

GOG's største stjerne havde et af klubbens store talenter i tankerne under og efter DM-finalen.

I et virvar af lykkerus, overvældelse og taknemmelighed gled ét navn over Mathias Gidsels læber igen og igen.

- ... Det er også for La Cour derhjemme! Det er for La Cour. Han har haft et hårdt år, så skal vi hjem med en guldmedalje til La Cour, lød det fra Gidsel i minutterne efter GOG's sejr over Aalborg i DM-finalen søndag aften.

- Det er den mest elskede venstrefløj på vores hold, som har været igennem et lorteforløb det sidste halve år.

Sygdomsramt La Cour

Det fulde navn er Emil La Cour Andersen. Et 21-årigt GOG-talent.

I efteråret blev han pludselig ramt af en kronisk betændelsestilstand i tyktarmen, hvorfor han måtte få den opereret væk og lavet stomi.

Forløbet har – foruden en periode i sygesengen – kostet La Cour 23 kilo, inden han tidligere i år vendte tilbage til håndboldbanen, hvor han har trænet og spillet med en stomipose på maven. Det skriver B.T.

- Han betyder utroligt meget for os alle sammen, og efter at han ikke har været her og spillet håndbold med os i det sidste halve år, som han gerne ville, betyder det meget for os at kunne give ham den her guldmedalje, siger Mathias Gidsel.

- Han har været en motivation

Emil La Cour var senest på banen 2. april, hvor han tilmed scorede en enkelt gang i en hjemmesejr på 33-27 over Nordsjælland.

I de seneste 12 kampe har La Cour dog ikke været en del af GOG-truppen, der søndag vandt DM-guld.

Sygdomsforløbet har også betydet, at hans periode væk fra rampelyset har overlappet med Mathias Gidsel, der blev korsbåndsskadet i januar og gjorde comeback i DM-semifinalerne i maj.

- Jeg glæder mig til at se ham og give ham guldmedaljen om halsen, for han har om nogen fortjent den. Han har kæmpet rigtig hårdt, siger Gidsel.

- Vi andre har rendt rundt og været kede af at rive korsbåndet over, og han har kæmpet endnu mere med det. Han har været en motivation for os alle i dag.

Mesterskabet var det første af slagsen i 15 år for GOG.