Håndbold

- Hvis ikke de her billeder beskriver sig selv, så ved jeg ikke, hvad der gør

De nykårede danmarksmestre fra GOG blev hyldet til langt ud på natten, efter de tog pokalen med hjem til Gudme.

- Vi er mestrene! Vi er mestrene! Mestrene, mestrene, mestrene!

Den triumferende jubelsang gjaldede mod GOG-spillerne fra de mange fremmødte fans, da de trådte ud af bussen i Gudme. Med sig havde de DM-pokalen, som er billedet på klubbens første mesterskab siden 2007.

Det var dog ikke kun de høje jubelbrøl, som spillerne blev mødt med. Konfetti, romerlys – og ikke mindst utallige fans imponerede de nykårede DM-vindere.

- Det er fuldstændig fantastisk at komme herind, og der er så mange mennesker. Det havde jeg ikke troet på en søndag aften. Nu skal vi bare have gang i en fest, sagde Frederik Clausen til TV 2 SPORTs reporter midt i den ekstatiske jubel.

Smæk på i bussen

De har ventet længe på at kunne fejre et mesterskab i GOG, der er en sammenslutning af byerne Gudbjerg, Oure og Gudme. Og her er der ikke kun tale om mesterskabstørken på 15 år, men også den lange bustur på 290 kilometer fra Aalborg til Gudme.

- Det er en helt fantastisk. Det er ubeskriveligt, hvad alle de her fans gør for os. De tager imod os klokken et om natten, og de er alle sammen i godt humør, siger Simon Pytlick.

En gang i mellem får jeg en tåre i øjet. Det betyder meget for mig

Kasper Jørgensen, GOG-direktør

Hvordan har busturen været?

- Det har været stille og roligt. Folk sad godt ned og sagde ikke så meget… Nej, der har været så meget smæk på. Lige fra vi kørte fra Aalborg og endte hernede, har der været smæk på. Det har været fantastisk – jeg elsker det!

Gidsel siger farvel

Det første opgør i DM-finalen endte uafgjort, og dermed sikrede GOG sig mesterskabet med en sejr på ét mål i Aalborg.

Det blev samtidig Mathias Gidsel sidste kamp for klubben, inden han rykker videre til Bundesligaen og Füchse Berlin i næsten sæson. Han kunne ikke have drømt om en bedre afslutning.

- Hvis ikke de her billeder beskriver sig selv, så ved jeg ikke, hvad der gør. Det er fantastisk. Det siger alt om klubben, og det siger alt om, hvor meget det betyder for os. Nu er der fest til langt ud på natten.

De nykårede danmarksmestre fra GOG blev hyldet til langt ud på natten, efter de tog pokalen med hjem til Gudme. Video: TV 2 SPORT

Er det ikke svært at sige farvel til?

- Jo, er du sindssyg mand! Selvfølgelig er det svært, men jeg skal også opleve noget andet, og jeg glæder mig til et nyt kapitel. Jeg er så lykkelig for, at jeg fik afsluttet det her på den rigtige måde. Det kunne ikke være en smukkere historie. Nu er den sløjfe bundet, og nu glæder jeg mig til et nyt kapitel.

Mesterskabet betyder meget

GOG-direktør Kasper Jørgensen kalder mesterskabet for ”en forløsning” og afslører, at det påvirker ham meget.

- Det betyder rigtig meget for rigtig mange mennesker. Vi havde en fantastisk opbakning i Aalborg og slutter af med en brag af en fest.

- Det er en dag, hvor følelserne er helt uden på tøjet, og en gang i mellem får jeg en tåre i øjet. Det betyder meget for mig og for mange andre mennesker, siger direktøren.

Det er klubbens ottende mesterskab gennem tiderne. Aalborg havde vundet mesterskabet tre år i træk forinden.