Håndbold

Romantikernes DM-guld

TV 2 SPORT bringer hver mandag en klumme om de seneste begivenheder i håndboldens verden.

Klik lige på en anden artikel, jer fra Aalborg.

De næste linjer kommer til at handle om alt det smukke ved, at DM-trofæet her til formiddag står på et kontor i udkanten af Gudme og glor ud over markerne. Sikkert godt fedtet efter hele aftenen, natten og morgenen at have været degraderet fra Danmarks fineste håndbold-pokal til champagneglas m.m.

Først og fremmest, så er GOG de helt, helt rigtige danske mestre. Selv om Aalborg ikke var langt fra at fremtvinge yderligere 60 minutters finalehåndbold, så var det samlet set ikke noget marginalt mesterskab, der havnede i GOG-bussen. Suveræne vindere af grundspillet. Ikke en eneste rystende hånd i slutspillet og to veludførte finaler.

Dét var den korte, sportslige opsummering. Så er der alle de personlige og historiske fortællinger, der bare gør et GOG-guld smukkere, end hvis Aalborg Håndbold havde vundet det.

Jeg tillader mig tre person-nedslag.

Kasper Jørgensen. Med som spiller i GOG’s sorte år. Det var dengang, GOG glemte at være GOG. Elendig, uforsvarlig ledelse sendte i 2010 Danmarks fineste håndboldforening ud i en smertelig konkurs.

Kasper Jørgensen spillede videre for GOG i de sekundære rækker og samlede den sønderknuste klub i rollen som ny direktør. På trods af store personligheder som Poul Syberg og Bent Nyegaard, så har GOG aldrig været båret af ét menneske alene. Og selvfølgelig har guldet andre fædre end Kasper Jørgensen. Men han skal om nogen anerkendes for at have genskabt den vidunderlige håndboldklub og dens ganske særlige historie.

Nicolej Krickau. Blev kaldt for Danmarks største trænertalent, da GOG lokkede ham fra Skanderborg for seks år siden. Hurtigt satte han handling bag ord og bragte GOG helt tilbage i hælene på titelfavoritterne.

Man skal kunne sine ting, når man er ung, ikke selv spillede nævneværdig elitehåndbold og pludselig skal forklare Morten Olsen, at han skal løbe til venstre i stedet for til højre.

Krickau kan sine ting. Ham kan GOG ikke holde på særligt længe endnu. Krickau har evnerne til at drive det langt højere end den danske liga. En ekstrem håndbold-nørd, der forstår at kommunikere i andet end timeout. Moderne i sin tilgang og forståelse for omverdens ønske om tilgængelighed.

Med det eneste minus, at hans passion til stadighed gør ham til den træner i ligaen med den dårligste opførsel på bænken. Søndag fik han sæsonens 20. advarsel for brok. Også på den liste topper GOG.

Mathias Gidsel. Ham kan der snart ikke sættes flere superlativer på. Hyldet for sit håndboldspil og senest for nærmest at genoptræne en korsbåndsskade væk på fire måneder og nå et comeback for GOG før skiftet til Berlin.

Scenen er søndag eftermiddag i Gigantium. GOG er lige blevet mester. Høj på lykke og eufori, smadret af træthed, gav han interview under to minutter efter slutfløjtet. Hovedparten af hans ord handlede om den 21-årige holdkammerat Emil La Cour, der tidligere på sæsonen blev ramt af alvorlig sygdom, måtte igennem en voldsom tid og nu prøver at genfinde håndboldlivet med stomi. I karrierens største øjeblik var det ham, Mathias Gidsel tænkte på, talte om og delte sit DM-guld med. Mathias Gidsel Classic.

Og………….. nu må I gerne læse med igen i 9000 Aalborg. Jeres sæson var mageløs. Igen. Danmarks bedste hjemmebane og endnu en tur helt fremme på første klasse i Champions League. Pokalvinder og tæt på DM-guldet. Intet at skamme sig over.

Et kig på holdkortet for de kommende par sæsoner – og den sunde fornuft – tilsiger, at GOG’erne skal have vasket pokalen og om et års tid sende den hjem til Limfjorden.

Ugens Notabene 1

Mig, 40 år: Begyndte for første gang at mærke smerter i ryggen – blot når jeg vendte mig i sengen. Skulle tættere på avisen for at kunne den læse den og tøjet fik sværere og sværere ved at holde sin pasform.

Hans Lindberg, 40 år: Søndag hyldet som sæsonens topscorer i verdens hårdeste håndboldliga!

Hr. Lindberg, gider du lige svare mig her: 1) Hvordan kan du spille tophåndbold i så høj en alder? 2) Hvordan i alverden kan du stadig være så god til det, at du får løn for det og spiller i en storklub? 3) Hvordan FANDEN (undskyld) kan du blive topscorer i Bundesligaen som 40-årig?

Jeg er helt og aldeles ligeglad med, at 124 af Lindbergs 242 mål blev scoret på straffekast. Dels fordi det faktisk ikke er nemt at score på straffe i håndbold, dels fordi disciplinen fra syv meter-stregen kræver timevis af træning, bunkevis af research på modstanderens målmænd og en ekstrem teknik.

Lad os være enige om, at en af sæsonens største præstationer i håndboldverden, er denne fra Hans Lindberg.

Og det vilde er, at han ikke færdig endnu. Lindberg hamrer videre for Berlin og landsholdet i næste sæson. Håndboldreglerne siger dog i paragraf 29, stykke 2B, at brug af rollator på banen er forbudt. Så Lindberg må jo stoppe før eller siden.

Også et anerkendende nik til Casper U. Mortensen. Halvandet års skadeshelvede på toppen af karrieren i Barcelona blev afløst af en markant nedgang til oprykkerne fra Hamborg, hvor fløjspilleren på imponerende vis sluttede sæsonen som nummer fire på topscorerlisten.

Ugens Notabene 2

Den danske liga er slut for denne gang. Tid til at tage afsked. Der er grædt mange tårer derude fra diverse spillere. Enhver holdsport skaber noget unikt udi sammenhold, fællesskab og kærlighed. Udover at udleve deres hobby, skaber disse unge, dygtige mennesker sig også venner for livet. Derfor græder man, når man skal rejse videre og sige farvel.

Kinderne på Line Haugsted, Kristina Jørgensen og Mathias Gidsel har i de seneste dage smagt af salt. De drager mod større adresser i udlandet og efterlader kæmpe huller på profil-kontoen i den danske liga.

Og dog….. er det ikke noget med, at ham der Mikkel Hansen og hende den ganske udmærkede Nora Mørk kommer til Danmark og kaster med bolde efter sommerferien?