Håndbold

Anders Eggert skal være træner i herreligaen

Den tidligere landsholdsspiller skal være assistenttræner i KIF Kolding den kommende sæson.

Et år efter sit karrierestop går Anders Eggert nu trænervejen.

Som TV 2 SPORT erfarede tidligere tirsdag, skal den forhenværende GOG-, Flensburg- og Skjern-fløj i næste sæson være assistent i KIF Kolding under cheftræneren Kristian Kristensen.

I første omgang ville ingen af parterne kommentere aftalen, men KIF Kolding har nu offentliggjort en aftale med Eggert på klubbens hjemmeside.

- Jeg er meget glad for at få Eggert med i staben omkring holdet. Han vil bibringe uvurderlige kompetencer på og udenfor banen, hvilket kommer spillerne til gode, siger Kristian Kristensen på hjemmesiden.

Her udtrykker Eggert også begejstring for sit nye job.

- Det har været specielt at skulle sætte sin underskrift på en kontrakt igen. Men det er en naturlig ting for mig at forfølge min ambitioner på trænerbænken og ser det projekt, som klubben har gang i, som et perfekt match til mig og min karriereudvikling, siger Anders Eggert.

Fortsætter i ekspertrolle på TV 2 SPORT

I KIF Kolding afløser han Torben Sørensen, som stopper som assistenttræner i klubben denne sommer.

40-årige Anders Eggert, der i forvejen bor i Kolding, stoppede som aktiv i sommeren 2021 efter en hæderværdig håndboldkarriere med 160 landskampe for Danmark og 581 mål. Venstrefløjen var blandt andet med til at vinde EM-guld i 2012.

I 2014 vandt han Champions League med tyske Flensburg-Handewitt, som han samlet spillede for i 10 sæsoner. Han fik også tre sæsoner i GOG og var i to omgange på kontrakt i Skjern Håndbold, hvor han senest spillede fra 2017 og frem til karrierestoppet i 2021.

Siden da har Anders Eggert haft en kommerciel rolle i Skjern, og han også været ekspert i TV 2 SPORTs studie til herreslutrunderne.

Det nye job i KIF Kolding betyder, at han stopper i Skjern. Men han fortsætter med at være tilknyttet TV 2 SPORT i en ekspertrolle omkring herrelandsholdet.

KIF Kolding sluttede som nummer 12 ud af 15 hold i herreligaen, men har oprustet markant til den kommende sæson med blandt andre de norske landsholdsspillere Erik Toft og Sander Øverjordet.