Håndbold

- Det er mærkeligt, siger Eggert om Kolding-job

Han har brugt en del af karrieren i rivaliserende klubber som GOG og Skjern, men nu venter en fremtid som Kolding-mand for Anders Eggert.

Det er ikke længe siden, at Anders Eggert sad sammen med storebroren Kasper og planlagde hele det næste år i deres fælles firma.

Men så en dag ringede telefonen. Christian Hjermind, KIF Koldings direktør, havde et tilbud, som Eggert efter lidt betænkningstid ikke kunne sige nej til.

Nu skal den mangeårige landsholdsfløj være træner. Det næste år bliver han således assistenttræner i KIF Kolding.

- Jeg synes jo, at håndboldmiljøet er fedt. Den der gruppedynamik kan jeg virkelig godt lide, og jeg synes, det er sjovt.

- Jeg glæder mig til at prøve nye udfordringer og være med til at lede og styre en gruppe af en masse individualister, fortæller Anders Eggert til TV 2 SPORT, efter han tirsdag middag er blevet præsenteret på klubbens hjemmeside.

- Konkurrence er fedt, og det er sjovt at vinde. Jeg glæder mig til at prøve at vinde igen - selv om jeg godt ved, at vi nok også kommer til at tabe en gang imellem, siger han.

- Det er da mærkeligt

Det er et år siden, at i dag 40-årige Anders Eggert stoppede sin aktive karriere.

Siden har han haft en kommerciel rolle i Skjern og også været ekspert for TV 2 SPORT til herreslutrunderne. Det nye job i KIF Kolding betyder, at han stopper i Skjern, men han fortsætter med at være tilknyttet TV 2 SPORT i en ekspertrolle omkring herrelandsholdet.

Men hvordan har en mand, der spillede tre år i GOG og fem i Skjern - og desuden 10 år i tyske Flensburg-Handewitt - det med at trække i en KIF-trøje? Et yndet hadeobjekt for alle med sympatier på Sydfyn og i den vestjyske håndboldby.

- Det er mærkeligt, må jeg indrømme. Da jeg spillede i GOG, var Kolding den store konkurrent, og så tog jeg til Skjern, hvor de har det lidt på samme måde med Kolding. Så ja, det er da mærkeligt. I 2003 i GOG sad jeg godt nok ikke og tænkte, at jeg en dag skulle være træner i Kolding, griner Eggert.

- Men hvis Kolding kun kunne vælge trænere, der altid har holdt med Kolding, ville udvalget blive noget begrænset. Der er også nogen, der skifter fra et job i Danske Bank til et i Nordea. Selvom jeg godt ved, at sport er lidenskab og følelser og derfor også mere end et arbejde. Så det er da mærkeligt.

Du bliver ikke Kolding-mand på én dag

Men Kolding er ikke helt ny for ham. Familien Eggert har i flere år boet i byen, hvor hans børn også går i skole. Og så er han selv træner for KIF's U11-pigehold, hvor hans ældste datter også spiller.

Så Anders Eggert holder med KIF Kolding nu?

- Haha. Ja, det gør han jo. Du bliver selvfølgelig ikke Kolding-mand på én dag, men der er ingen tvivl om, at det kommer jeg til, efterhånden som jeg kommer mere og mere ind i klubben og lærer folk at kende.

- Og i og med, at jeg allerede bor i byen, har jeg jo stille og roligt fået et større og større tilhørsforhold til Kolding, siger Eggert.

Hans kontrakt med klubben gælder foreløbig kun for næste sæson.

KIF Kolding sluttede som nummer 12 ud af 15 hold i herreligaen, men har oprustet markant til den kommende sæson med blandt andre de norske landsholdsspillere Erik Toft og Sander Øverjordet.