Håndbold

Storklub smidt ud af Champions League

HC Vardar 1961 får ikke lov til at deltage i de europæiske håndboldturneringer i den kommende sæson. Klubben var kvalificeret til Champions League.

Langvarige problemer med udbetaling af løn får nu konsekvenser for Vardar.

Storklubben formenes adgang til de europæiske turneringer i den kommende sæson, og dermed må Vardar vinke farvel til Champions League.

Det skriver det europæiske håndboldforbund EHF på sin hjemmeside.

- Eksekutivkomiteen har enstemmigt konkluderet, at HC Vardar 1961 hverken opfylder de aftalte betingelser eller har gennemført udbetalingerne rettidigt. Dermed opfylder klubben ikke kravene for adgang til europæiske turneringer i 2022/2023.

EHF har ikke meldt ud, om Vardars plads i Champions League overgår til sølvvinderne i den nordmakedonske liga, Eurofarm Pelister – eller om pladsen i stedet går videre som et wildcard til en anden klub.

Den sidste mulighed kan være interessant med danske briller, fordi kun mesterholdet herhjemme GOG er automatisk kvalificeret til Champions League. Det betyder, at Aalborg, som vandt CL-sølv i 2021 og nåede kvartfinalen i 2022, har brug for at wildcard for at komme med i den kommende sæson.

I den forgangne sæson nåede Vardar frem til 1/8-finalerne i Champions League, hvor nordmakedonerne blev slået ud af Veszprém, som også gjorde det af med Aalborg runden efter.

Også Veszprém håber på et wildcard til næste sæsons topturnering i Europa, da den ungarske storklub "kun" blev nummer to i den hjemlige liga.

Udover Vardar er også de russiske og hviderussiske klubber udelukket af næste sæsons europæiske turneringer af EHF. Det skyldes landenes involvering i invasionen af Ukraine.